Evaluering etter en måned i rutebuss

I dag er det nøyaktig en måned siden jeg satt meg i rutebussen her i Fredrikstad og kjørte mine første turer. Jeg har iløpet av denne måneden vært igjennom rimeling mange av skiftene på Lisleby-planen og denne uka har jeg også blitt for første gang blitt tildelt mine egne skift! Denne uka startet med ett grytidlig skift på mandag (5:52), men jeg var ferdig for dagen allerede kl 11:45. Tirsdag startet jeg ikke før kl 11:55, men var da ikke ferdig før kl 19:40. Onsdag og torsdag har jeg kjørt ett skift som starter med skolekjøring fra Åserød og Årum handel til Borge ungdomsskole. Så har det vært 2 timer og 5 minutters opphold før jeg har statet på ordinær rutekjøring. Ett såkalt delt skift. Må innrømme at ett opphold på 2 timer og 5 minutter fra kl 8:25 til 10:30 var litt kjedelig, men man får prøve å fylle tiden med noe.

Jeg skulle kjøre det samme skiftet idag, men når jeg var ferdig med skolekjøringa og hadde fyllt diesel og parkert skolevogna (#87) ringte de og lurte på om jeg hadde mulighet til å kjøre en Moum-tur (fra Moum kl 8:30). Det ble avtalt at jeg skulle ta en av de andre skolevognene (#124) som har elektronisk destinasjon i frontruta, istedenfor destinasjon på «rull» som i #87. Det viste seg fort at det var noe feil på billettmaskinen, og jeg måtte derfor raskt hoppe tilbake i #87 igjen. Så var det bare å komme seg ut til Moum og kjøre Moum lokal derfra til sentrum. Før jeg rakk å komme til Sellebakk ringte de og ville at jeg skulle kjøre ferdig skift 23 istedenfor å bytte tilbake til skift 807 kl 10:30. Da hadde de «kjøpt seg» 2 timer på å skaffe en annen til å kjøre ferdig skift 807. Siden jeg skulle kjøre ferdig skift 23 avtalte vi at de skulle starte opp en ny buss (#126) og møte på på Prestelandet for å skifte buss.

Jeg kjørte denne ett par runder før jeg overtok en annen buss (#122) i ett par runder. Jeg avsluttet dagen med 2 turer i Glommaringen med #152 og påbegynte Skjærviken o/ Sellebakk før jeg ble avløst i rundkjøringa på Østsiden. Det vil si at jeg idag har kjørt 5 forskjellige busser, men satt meg inn i busser og logget meg på 6 ganger! Istedenfor å ha ett opphold på 2 timer og 5 minutter idag, slapp jeg unna med en 45 minutters lunsj. Jeg var også ferdig kl 15:00 istedenfor kl 16:50! 🙂 I morra fredag starter jeg ikke før kl 11:05 og er ferdig kl 17:05. Siden dette er ett såpass kort skift er det ikke lagt inn noe lunsj. Men det pleier allikevel å være litt tid til overs mellom noen av turene. Jeg vet ikke hva slags buss jeg starter morgendagen med, men såvidt jeg kan skjønne av skiftplanen (hva slags ruter jeg skal kjøre) så starter jeg med en av de nyeste bussene (med internnummer #160 – #163). De er utrolig behagelige og fine å kjøre, selv om jeg den første dagen knota litt med dørene. Disse nye bussene har alarm og dørbrems på dørene, slik at man ikke skal ha mulighet til å åpne/lukke dørene i fart.

Jeg vil fortsatt konkludere med at jeg stortrives i denne jobben, både fordi jeg liker å kjøre, jobbe med mennesker og fordi jeg liker at det skjer en del ting, gjerne at det er litt hektisk! Når jeg både har tenkt tanken «dette passer meg utmerket» og «jeg er den fødte bussjåfør» er det absolutt ting som tyder på at jeg stortrives med busskjøringa! 🙂 Når jeg derimot får ruter hvor det er veldig god tid, kan det fort bli litt kjedelig. Men man venner seg vel til det etterhvert også! Jeg har for lengst kommet ut av hvor mange av bussene til Borg Buss jeg har kjørt hittil, men det begynner mildt sagt å bli veldig mange! Såvidt jeg har oversikt over har jeg kjørt absolutt alle busstypene, med unntak av de to første gassbussene de fikk med internnummer #143 og #144. Må også nevne at jeg har kjørt den eldste bussen de fortsatt har i drift hos Borg Buss, en 1987-modell Volvo med internnummer #84. En buss som forøvrig er manuelt giret, men brukes bare til skolekjøring.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/11/02/evaluering-etter-en-maned-i-rutebuss/

2 kommentarer

  • Arild Kristiansen2 november, 2006 kl 21:08

  Ja,hei Ken.Hyggelig å lese at du trives med kjøringa.At det går,kjøres så det «griner,hviner» er også helt ok for lommeboka.Da kan det bli julegaver i år også.He He
  Vi får ta bussen en dag.Men en utfordring å finne ut når du kjører Glommaringen.Tur til byen.Vi snakkes.Tut& kjør.

  • kak2 november, 2006 kl 21:16
   Forfatter

  Hehe, siden det ble slutt på at man hadde faste ruter i 1995, er det ikke så lett å finne ut når man treffer hvilken sjåfør lengre nei. Men med litt planlegging så får vi det nok til! hehe I morgen fredag kjører jeg Glommaringen rv 109 fra Fredrikstad kl 12:45 (fra Sarpsborg kl 13:15) og 13:45 (fra Sarpsborg kl 14:15), men da går jeg ut ifra at du er på jobb!

  Btw; Hver torsdag får jeg vite hvilke skiftplaner jeg skal kjøre påfølgende uke. Jeg prioriterte å rekke 15:10 bussen hjemover idag, men skal ned på jobb tidlig i morgen for å ordne noen ting, så da får jeg sett ukeplanen for neste uke! Jeg begynner ikke før kl 11:05 i morgen, så når jeg møter opp kl 9 anser jeg det som tidlig! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.