Audi R10 TDI på 3. plass på Mid-Ohio

Audi R10 TDI’ene startet fra fra 4. og 8. startposisjon under ALMS-løpet på Mid-Ohio lørdag. Allerede på den første runden klatret Emanuele Pirro fra 8. startposisjon til en 3. plass. Emanuele Pirro brukte bare 7 runder på å komme opp i ledelse og Audi R10 TDI ledet faktisk løpet i 67 av 134 runder. Dindo Capello og Allan McNish mistet sin sjanse til å vinne løpet allerede på den første runden når de ble kjørt av banen av Stefan Johansson i en LM P2-bil. Dindo Capello og Allan McNish endte til slutt på en 5. plass, men 2. plass i LM P1-klassen.

Emanuele Pirro og Marco Werner ledet store deler av løpet, men måtte til slutt se seg slått av de to Penske Porsche-bilene som både er lettere og har større drivstofftank. Denne regelendringen ble innført før årets sesong, og man ser tydelig på resultatlistene at LM P1-bilene med diesel ikke klarer å hamle opp med LM P2-bilene med bensin. Det gjør åpenbart ikke de andre LM P1-bilene med bensin heller, så da kan man jo spørre seg om de regelendringene som ble gjort før årets sesong rett og slett var for strenge? Det er jo litt merkverdig at den lille klassen stadig vinner løpene, eller hva? Audi R10 TDI tok uansett med seg maksimalt mulig med poeng fra Mid-Ohio med en 1-2-seier. I LM P1-klassen er fortsatt Audi R10 TDI ubeseiret. Neste løp er på Road America den 11. august.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/07/22/audi-r10-tdi-pa-3-plass-pa-mid-ohio/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.