Petter Solberg på 2. plass i Australia

Etter å ha ledet Rally Australia deler av fredag ramlet Petter ned til en 2. plass etter å ha tapet en masse tid etter å ha kjørt bak i støvskyen til en av bilene foran. Petter tapte over 40 sekunder på dette. Etter at alle etappene var kjørt endte Petter 37 sekunder bak vinnende Mikko Hirvonen. Marcus Grönholm kjørte ut og rullet på fredag, men klarte å komme seg videre, men tapte 12 minutter på rullingen. Han ramlet derfor langt nedover resultatlisten. Henning Solberg var også ute og «syklet» den første dagen da han kjørte av veien i 180 km/t. Det gikk heldigvis bra med både Henning og Cato!

Pga dette mannefallet var det faktisk mulig for Marcus Grönholm å kjøre seg opp til en 5. plass, men det var ikke nok til å holde liv i mesterskapet. I de resterende løpene hadde Marcus mulighet til å tillate seg èn tredjeplass. Uten å ha deltatt i de to siste rallyrundene har derfor Sebastian Loeb sikret seg årets rally-vm. Det er tredje året på rad som Sebastian Loeb blir verdensmester i rally! Etter at Petter Solberg ble verdensmester i 2003, er det Sebastian Loeb som har vært den store ener i rallyesporten. Hvis ikke Subaru får skikkelig dreisen på bilen er jeg redd dette kommer til å fortsette fremover. Med mindre Citroen sliter med barnesykdommer på deres nye Citroen C4 neste år, noe de aller fleste sliter med når de lanserer en ny bil. Neste rally-runde er Rally New Zealand den 17. til 19. november!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/10/29/petter-solberg-pa-2-plass-i-australia/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.