Audi R10 ubeseiret i sin debutsesong

Audi R10 kjørte sesongens siste løp i ALMS (American Le Mans Series) denne helgen på Laguna Seca. Pga «vektstraffen» Audi R10 hadde blitt ilagt for å utjevne konkurransen i ALMS klarte Audi R10 ikke å kvalifisere seg til noe bedre enn 3. og 4. startposisjon. Selv en Porsche i LMP2-klassen kvalifiserte seg inn før Audi R10. Da er det ihvertfall noe som sier meg at Audi R10 har blitt ilagt for mye tilleggsvekt i forhold til konkurrentene. Men nok om det for denne gang. Reglene blir sikkert revurdert til neste sesong, om det blir til Audi R10’s fordel eller ikke får tiden vise.

Vanligvis har jeg mulighet til å sitte og følge med på live timing på internett når det kjøres ALMS-løp, men siden jeg ikke har hatt noe internett denne helgen, har det vært heller dårlig med det også. Men jeg har heldigvis fått oppdateringer på sms fra Audi Sport! 🙂 Audi R10 kjørte inn til en fin 1-2 seier på Laguna Seca denne helgen, ledet an av Dindo Capello og Allan McNish. Frank Biela og Emanuele Pirro sikret 2. plassen. Audi R10 går med dette atter igjen inn i historiebøkene, det er første gang en slik type bil går ubeseiret igjennom hele debutsesongen! Neste år blir det spennende å se hvordan Peugeot sitt forsøk med diesel på Le Mans går! De hadde som målsetning å bli de første som vant med diesel på Le Mans, men der kom nok Audi dem i forkjøpet! Om Peugeot skal være med i ALMS vet jeg ikke, men jeg har fått inntrykk av at de skal være med i den europeiske serien Le Mans Series! Jeg har ikke hørt noe om Audi skal være med i Le Mans Series neste år.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/10/24/audi-r10-ubeseiret-i-sin-debutsesong/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.