Audi R10 TDI fortsatt ubeseiret

Det er ikke til å stikke under en stol at Audi R10 TDI er utviklet spesielt for 24 timers løpet Le Mans. Dette er en bane på 13-14 kilometer og løpet varer i totalt 24 timer. ALMS (American Le Mans Series) serien består derimot av løp på alt fra 1 time og 40 minutter til 12 timer. De aller fleste løpene er på 2 timer og 45 minutter. En liten, lett og kjappere bil i LM P2-klassen kan uten tvil ha en fordel på svingete og kortere baner enn det Audi R10 TDI primært er bygget for. Det så vi tydelig under kvalifiseringen til ALMS-løpet i St. Petersburg (Florida). De to Audi R10 TDI’ene kvalifiserte seg til henholdsvis 3. og 7. startspor. Og det var nettopp LM P2-bilene fra Porsche som sikret seg de første startsporene.

Det viste seg dog å bli litt annerledes i selve løpet. Allan McNish kjørte rett opp fra 3. startspor til ledelse i starten, men ble etter noen få runder idømt en stop-and-go-straff for «jump start». Det sies at Allan McNish passerte bilen foran før start/mål, noe som selvfølgelig ikke er tillatt. Men det tok ikke mer enn 21 minutter før Allan McNish igjen var i ledelse. Etter 47 minutter lå Audi R10 TDI’ene i 1-2 ledelse foran konkurrentene. Det var ikke mindre enn 5 gulflaggperioder i løpet av løpet og regnes som ett hendelsesrikt løp. Som vanlig har ikke jeg hatt noen tv-bilder å se på, men derimot bare fulgt deler av løpet via live timing på internett. Jeg har ingen poeng å referere til enda, men siden Audi har vunnet begge løp hittil, er det ikke noen tvil om hvem som leder både fører- og konstruktørmesterskapet. Jeg må si at dette har vært en utrolig bra start på sesongen, en sesong som jeg trodde kom til å bli mer nervepirrende på tanke på regelendringene som helt klart er en ulempe for Audi R10 TDI. Neste løp er forøvrig i Long Beach den 14. april.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/04/01/audi-r10-tdi-fortsatt-ubeseiret/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.