«

»

feb 10 2007

Skriv ut Innlegg

Petter Solberg ute av Rally Sverige

Petter Solberg lå på en fin 3. plass etter fredagens kjøring, men på dagens andre etappe kom han litt langt ut i en sving og havnet i grøfta. Det tok ikke mindre enn 14 minutter å komme seg løs igjen og nederlaget var ett faktum. Petter datt langt nedover på resultatlista og lå hele 15 minutter bak ledende Marcus Grönholm. I første omgang valgte Petter å kjøre videre og bruke resten av Rally Sverige til å teste til neste helgs Rally Norway. Men etter å ha kjørt ett par etapper hadde lufta gått fullstendig ut av Petter og han vurderte å trekke seg fra Rally Sverige. Men allerede før han kom inn til service hadde allerede ledelsen i Prodrive (firmaet som står bak rallysatsingen til Subaru) bestemt seg for å trekke Petter Solberg fra Rally Sverige.

Årsaken er å spare bilen og ha mulighet til å skifte motor før neste helgs Rally Norway. I tillegg har de mulighet til å ta med 21 av 70 dekk fra helgens løp til neste helgs Rally Norway. I tillegg kommer de 66 dekkene de fra før av har mulighet til å ta med til Rally Norway. Det vil si at Petter har en fordel med flere nye dekk enn de som fullfører helgens Rally Sverige. Hvis Petter ikke hadde valgt å trekke seg fra Rally Sverige hadde han også måttet bruke samme motor neste helg. Men nå som de har valgt å trekke seg har de mulighet til å stille med ny motor neste helg. Surt, men sånn er det nå bare.

Henning Solberg rykket opp til 3. plass idèt Petter kjørte i grøfta, men har nå blitt tatt igjen av Mikko Hirvonen. Henning Solberg ligger derfor nå på en 4. plass, men bare 4 sekunder foran Tony Gardemeister. Daniel Carlsson ligger ytterligere 40 sekunder bak. Jeg krysser fingrene og håper at Henning Solberg kan klare å sikre sin første pallplassering i ett VM-løp! Lykke til Henning! Mer om dette på vg.no og dagbladet.no!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/02/10/petter-solberg-ute-av-rally-sverige/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.