Petter Solberg ute av Rally Sverige

Petter Solberg lå på en fin 3. plass etter fredagens kjøring, men på dagens andre etappe kom han litt langt ut i en sving og havnet i grøfta. Det tok ikke mindre enn 14 minutter å komme seg løs igjen og nederlaget var ett faktum. Petter datt langt nedover på resultatlista og lå hele 15 minutter bak ledende Marcus Grönholm. I første omgang valgte Petter å kjøre videre og bruke resten av Rally Sverige til å teste til neste helgs Rally Norway. Men etter å ha kjørt ett par etapper hadde lufta gått fullstendig ut av Petter og han vurderte å trekke seg fra Rally Sverige. Men allerede før han kom inn til service hadde allerede ledelsen i Prodrive (firmaet som står bak rallysatsingen til Subaru) bestemt seg for å trekke Petter Solberg fra Rally Sverige.

Årsaken er å spare bilen og ha mulighet til å skifte motor før neste helgs Rally Norway. I tillegg har de mulighet til å ta med 21 av 70 dekk fra helgens løp til neste helgs Rally Norway. I tillegg kommer de 66 dekkene de fra før av har mulighet til å ta med til Rally Norway. Det vil si at Petter har en fordel med flere nye dekk enn de som fullfører helgens Rally Sverige. Hvis Petter ikke hadde valgt å trekke seg fra Rally Sverige hadde han også måttet bruke samme motor neste helg. Men nå som de har valgt å trekke seg har de mulighet til å stille med ny motor neste helg. Surt, men sånn er det nå bare.

Henning Solberg rykket opp til 3. plass idèt Petter kjørte i grøfta, men har nå blitt tatt igjen av Mikko Hirvonen. Henning Solberg ligger derfor nå på en 4. plass, men bare 4 sekunder foran Tony Gardemeister. Daniel Carlsson ligger ytterligere 40 sekunder bak. Jeg krysser fingrene og håper at Henning Solberg kan klare å sikre sin første pallplassering i ett VM-løp! Lykke til Henning! Mer om dette på vg.no og dagbladet.no!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/02/10/petter-solberg-ute-av-rally-sverige/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.