Henning Solberg på 3. plass i Rally Norway

Denne helgen var det duket for tidenes første Rally Norway som VM-runde i rally. Det ble riktignok kjørt ett kandidatløp av Rally Norway i fjor, men dette er første gang det er en del av rally-VM. På forhånd ble Henning Solberg hauset opp som en stor favoritt til å gjøre det bra, Henning derimot regnet med at han kom til å få stor kamp fra Sebastian Loeb, Marcus Grönholm og sin egen bror Petter Solberg. Mikko Hirvonen gikk raskt ut i ledelse med Marcus Grönholm få sekunder bak på en 2. plass. Sebastian Loeb lå tett etter på en 3. plass både fredag og lørdag. Henning og Petter Solberg hang med, men tapte ganske mye på hver eneste etappe. Men når Sebastian Loeb kjørte ut i en brøytekant og tapte 8 minutter på den ene etappen, var Petter Solberg raskt oppe på 3. plass og Henning Solberg rett bak.

Sebastian Loeb tapte ytterligere 7-8 minutter på den neste etappen og raste derfor langt nedover resultatlisten. Daniel Sordo i den andre fabrikks-Citroen C4-bilen hadde også hatt store problemer denne helgen og var også langt utenfor poengplass. Etter lørdagens kjøring skilte det bare 9,9 sekunder mellom Petter og Henning Solberg på henholdsvis 3. og 4. plass. Petter Solberg hevdet at han ikke hadde dekk med lange pigger igjen, og regnet med at han kom til å få store problemer hvis det kom snø. Henning Solberg på sin side uttalte at han skulle slå den blå bilen som lå foran han, uavhengig av hvem som satt bak rattet. Det var totalt uinteressant for han. Det har jeg overhodet ingen problemer med å forstå. Det må jo være litt gjevt å stå på pallen i det første Rally Norway noensinne! Det er nok ganske gjevt å stå på pallen uansett hvilket rallyløp det er snakk om, tenker jeg! Henning Solberg har bare stått på pallen en gang tidligere med 3. plassen i Tyrkia i fjor.

Ford-teamet var nok rimelig fornøyd med helgens resultat, på tanke på at det er deres første trippelseier (både Mikko Hirvonen, Marcus Grönholm og Henning Solberg kjører Ford!) siden 1979. Petter Solberg var nok også rimelig fornøyd med sin 4. plass. Dette er forøvrig det siste løpet med en gamle Subaru Impreza’n, i Rally Mexico står den nye bilen på startstreken! De siste poengplassene gikk til Janne Latvala, Gigi Galli, Daniel Carlsson og Jan Kopecky. Nordmennene Rune Dalsjø og Andreas Mikkelsen havnet på 9. og 10. plass! Citroen-førerne Sebastian Loeb og Daniel Sordo endte til slutt på 14. og 25. plass. Med dette resultatet leder Marcus Grönholm rally-VM med 24 poeng med Mikko Hirvonen på 2. plass med 20 poeng. Sebastian Loeb ligger på 3. plass med 18 poeng. Henning Solberg rykket med dette opp til en 4. plass med 11 poeng. Daniel Sordo ligger på 5. plass med 8 poeng og Petter Solberg ligger på 6. plass med 8 poeng. I konstruktørmesterskapet leder Ford med 44 poeng med Citroen på 2. plass med 28 poeng. Stobart M-Sport Ford-teamet som Henning kjører for ligger på 3. plass med 16 poeng med Subaru rett bak med 15 poeng. Mer om dette på vg.no og dagbladet.no! Neste løp er Rally Mexico den 9. til 11. mars!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/02/18/henning-solberg-pa-3-plass-i-rally-norway/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.