Henning Solberg på 4. plass i Rally Finland

Henning Solberg har i dag kjørt inn til 4. plass i Rally Finland, og tangerer dermed også sitt beste resultat i WRC noensinne, 4. plassen i Rally Kypros i 2005. Petter Solberg lå på 4. plass lørdag morgen, men kjørte av veien i 150 km/t og måtte derfor bryte rallyet. Henning har vært blant topp 6 førere omtrent på alle helgens etapper, men tapte noe tid lørdag pga bremseproblemer. Han endte rallyet på 4. plass, 3:57 bak vinnende Marcus Grönholm. Sebastian Loeb kjørte inn til 2. plass, 1:06 bak Grönholm med Mikko Hirvonen på 3. plass, 1:34 bak. Teamkollega til Petter, Chris Atkinson endte rallyet på 11. plass hele 19 minutter bak vinneren, etter problemer med bilen.

Malcolm Wilson, teamsjef i Ford-teamet mener at Henning Solberg nå er klar for større oppgaver. I det ligger det at Henning er klar for å kjøre en hel WRC-sesong neste år. Henning kjørte for Ford i fjor og Malcolm Wilson håper å få han tilbake i Ford igjen. Men det forutsetter at finansene er i orden. Expert som er hovedsponsor i år har en opsjon for ett nytt år, noe det ser ut til at de ønsker å benytte seg av. Spørsmålet er om Expert har mulighet til å spytte inn ytterligere midler for en hel WRC-sesong. Årets Team Expert satsing består av 12 WRC-løp og kandidatløpet Rally Norway. Ifølge manager Jim Carlsen er det interesse i nær alle de største teamene. Kronos (Citroen), Ford, Subaru, Mitsubishi og dagens arbeidsgiver Bozian (Peugeot) er alle interessert. Trolig vil en avgjørelse om hvor Henning Solberg kjører neste år bli tatt i løpet av september. Mer om dette på vg.no!

Etter 4. plassen i Rally Finland ligger Henning Solberg nå på 7. plass i førermesterskapet, bare en plass og 4 poeng bak lillebror Petter Solberg! Det kan også nevnes at OMV-Peugeot Norway teamet som Henning kjører for ligger på 4. plass i kontruktørmesterskapet, bare 15 poeng bak Subaru på 3. plass. Både Stodart VK M-Sport Ford (Ford 2 teamet) og Red Bull-Skoda Team ligger bak dem i konstruktørmesterskapet. Følg Team Expert på vgb.no!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/08/20/henning-solberg-pa-4-plass-i-rally-finland/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.