Fernando Alonso til topps i kaotisk Formel 1-løp på Nürburgring

Lørdag så vi Lewis Hamilton «feile» i kvalifiseringen for første gang i år da han kræsjet av banen. McLaren-Mercedes’en han satt i så ikke særlig pen ut etterpå, men Lewis Hamilton ble heldigvis ikke skadet i ulykken. Lewis Hamilton ble sendt til sykehus for sjekk, men stilte til start i dagens Formel 1-løp på Nürburgring. Lewis Hamilton startet fra 10. startspor, og har ikke vært så langt bak i startfeltet noen gang i år. Kimi Raikkonen hadde sikret seg pole foran Fernando Alonso og Felipe Massa.

Jeg glemte bort hele Formel 1-løpet i dag, og har derfor bare lest om løpet i dag. Løpet hadde ikke mer enn startet før himmelen åpnet seg og det regnet noe forferdelig over Nürburgring. Flere førere fikk problemer i det ekstreme regnværet og kjørte av banen. Lewis Hamilton var en av disse. Etter fire runder ble løpet rødflagget og ble startet på nytt. Lewis Hamilton hadde blitt heist inn på banen igjen og fikk starte bakerst i feltet i re-starten. Felipe Massa ledet store deler av løpet og lå ann til å vinne, idèt Fernando Alonso kjørte forbi i ytterspor når det bare gjenstod 6 runder.

Fernando Alonso vant løpet foran Felipe Massa og Mark Webber. De neste poengplassene gikk til Alexander Wurz, David Coulthard, Nick Heidfeld, Robert Kubica og Heikki Kovalainen. Lewis Hamilton endte til slutt på en 9. plass og fikk dermed ikke med seg noen poeng fra Nürburgring. Kimi Raikkonen måtte bryte etter 34 (av 60) runder pga hydraulikkproblemer på sin Ferrari Formel 1-bil. Totalt var det 9 førere som måtte bryte Grand Prix of Europe. Raskeste rundetid ble satt av Felipe Massa med en tid på 1m 32.853s. I førermesterskapet leder fortsatt Lewis Hamilton med 70 poeng, men forspranget til Fernando Alonso er nå bare 2 poeng med sine 68 poeng. Felipe Massa har 58 poeng på 3. plass og Kimi Raikkonen har 52 poeng på 4. plass. I konstruktørmesterskapet leder fortsatt McLaren med 138 poeng, mens Ferrari har 111 poeng og BMW har 61 poeng. Neste løp er i Ungarn den 5. august. Mer om dette på itv-f1.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/07/22/fernando-alonso-til-topps-i-kaotisk-formel-1-lop-pa-nurburgring/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.