Lewis Hamilton vant kaotisk Formel 1-løp i Australia

Lewis Hamilton sikret seg beste startposisjon i gårsdagens kvalifisering i Australia. Bak seg startet Robert Kubica, Heikki Kovalainen, Felipe Massa, Nick Heidfeld, Jarno Trulli, Nico Rosberg, David Coulthard osv. Jeg fikk derimot ikke karret meg opp før kl 05:15 i morges for å se sesongåpningen av årets Formel 1-sesong. Må innrømme at det er litt mer behagelig når løpene sendes i Europa og går på TV kl 14:00! Men jeg har såvidt lest litt fra løpet i mellom slagene i dag.

Det viste seg å være ett utrolig kaotisk løp, og hadde løpet vart noen flere runder, var det tvil om det ville være flere enn Lewis Hamilton igjen på banen. Det var ett ekstremt mannefall under løpet i Australia. Allerede på den første runden brøt ikke mindre enn 5 biler. Etter hva jeg forstod var det store problemer allerede i den første svingen. Når Lewis Hamilton kjørte over målstreken etter 58 runder var det bare 8 biler som ble klassifisert. 5 biler var på vinnerrunden, mens de neste var henholdsvis 1, 3 og 5 runder bak. Over målstreken var det bare 7 biler som kom, sistemann brøt 5 runder før målgang, men hadde tilbakelagt mange nok runder til å bli klassifisert til den siste poengplassen.

2. plassen gikk til Nick Heidfeld, 5,4 sekunder bak vinnende Lewis Hamilton. Nico Rosberg kjørte inn til den siste pallplassen, 8,1 sekunder bak Hamilton. De neste poengplassene gikk til Fernando Alonso, Heikki Kovalainen, Kazuki Nakajima, Sebastien Bourdais og Kimi Raikkonen. Jeg har ikke fått helt klarhet i om Rubens Barrichello ble diskvalifisert etter målgang, eller om han ble diskvalifisert underveis, men jeg har fått inntrykk av at han hadde kommet til mål på en 6. plass. Rubens Barrichello ble diskvalifisert for å kjøre på rødt lys ut av pit lane.

Det er ikke ofte det er ett så stort mannefall i ett Formel 1-løp, jeg har nok ikke opplevd det siden Monaco Grand Prix for en del år tilbake. Det var det året Michael Schumacher kræsjet bak safety car i tunellen i Monaco. Jeg husker ikke årstallet i farta. Etter å ha lest om hvor kaotisk og ikke minst spennende dette løpet viste seg å være, irriterer det vettet av meg at jeg ikke klarte å komme meg opp i morges for å se løpet live på TV3. Ett opptak av Formel 1-løpet er ihvertfall på vei ned, slik at jeg kan få sett løpet i «reprise» i morgen. Det blir selvfølgelig ikke det samme som å se løpet live, men dette løpet var tydligvis ett så kaotisk løp at det bare sees.

I førermesterskapet er leder selvfølgelig Lewis Hamiltong med 10 poeng, Nick Heidfeld ligger på 2. plass med 8 poeng, Nico Rosberg ligger på 3. plass med 6 poeng osv. I konstruktørmesterskapet leder McLaren-Mercedes med sine 14 poeng. Williams-Toyota ligger på 2. plass med 9 poeng mens BMW ligger på 3. plass med 8 poeng. Renault er nok rimelig skuffet over en 4. plass med bare 5 poeng. STR-Ferrari ligger på 5. plass med 2 poeng, mens Ferrari har ett eneste poeng etter Australia Grand Prix. Mer om dette på vg.no og motorsport.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/03/16/lewis-hamilton-vant-kaotisk-formel-1-lop-i-australia/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.