Lewis Hamilton vil ikke vinne Formel 1-tittel i retten

McLaren har valgt å levere en anke på avgjørelsen på å ikke straffe BMW Sauber og Williams for uregelmentert drivstoff i sine racingbiler under Brazil Grand Prix. FIA valgte etter flere timers drøfting å ikke straffe disse to teamene, men McLaren har derimot valgt å legge inn en klage. Hvis BMW Sauber og Williams sine førere hadde blitt diskvalifisert, ville Lewis Hamilton ha endt på en 4. plass og dermed gått forbi Kimi Raikkonen i poengsammendraget for Formel 1-mesterskapet i år. Dermed ville Lewis Hamilton blitt kåret til årets verdensmester i Formel 1.

Nå har også Lewis Hamilton gått ut og sagt at han ikke ønsker å vinne Formel 1 på denne måten. Verdensmester i Formel 1 skal man bli på banen, ikke i en rettssal. Lewis Hamilton har også uttalt at han synes det ville være unødvendig slemt å frata Kimi Raikkonen Formel 1-tittelen etter at han vant i Brazil på søndag. Som jeg skrev på mandag når det ble kjent at BMW Sauber og Williams hadde kjørt med uregelmentert drivstoff, er jeg på ingen måte uenig i det. Men jeg er samtidig enig med Ron Dennis og McLaren at slike regelbrudd ikke bør forbigås i stillhet. Hadde dette regelbruddet kommet opp på ett tidligere tidspunkt, hadde nok de involverte blitt diskvalifisert umiddelbart. Det hadde isåfall ikke vært første gang ett eller flere team blir diskvalifsert pga avvik ifølge reglementet. Mer om dette på vg.no og itv-f1.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/10/24/lewis-hamilton-vil-ikke-vinne-formel-1-tittel-i-retten/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.