Lewis Hamilton i Formel 1-ledelse etter sin første seier

Lewis Hamilton sikret seg pole position i Formel 1 for første gang i går i Canada. I dag ledet han enkelt og greit fra start til mål og sikret seg derfor sin første Formel 1-seier. Det er forøvrig første gang en Formel 1-debutant vinner i sin debutsesong siden Juan Pablo Montoya i 2001. Jeg blir bare mer og mer imponert over hva Lewis Hamilton faktisk presterer i sin debutsesong i Formel 1. Det tok han bare 6 forsøk på å vinne sitt første Formel 1-løp, og i alle de 5 foregående løpene har han vært på pallen! Jeg har ikke sett Canadian Grand Prix denne helgen, og har derfor ikke så mye peil på hva som egentlig foregikk under dette løpet. Men at det var kaotisk, sier vel resultatlista det meste om. Når 10 av de startende måtte bryte og 2 av disse ble svartflagget, det vil si diskvalifisert, sier det det meste. Giancarlo Fisichella og Felipe Massa ble begge svartflagget for å kjøre mot rødt lys i pit lane. Polske Robert Kubica kræsjet så kraftig i muren at det var snakk om at han hadde brukket beinet og ble flydd til nærmeste sykehus med helikopter.

2. plassen gikk til Nick Heidfeld i Williams og 3. plassen gikk til Alexander Wurz i Williams. De neste poengplassene gikk til Heikki Kovalainen, Kimi Raikkonen, Takuma Sato, Fernando Alonso og Ralf Schumacher. I førermesterskapet leder Lewis Hamilton med 48 poeng, mens Fernando Alonso ligger på 2. plass med 40 poeng, Felipe Massa ligger på 3. plass med 33 poeng og Kimi Raikkonen ligger på 4. plass med 27 poeng. I konstruktørmesterskapet leder McLaren klart med 88 poeng, Ferrari ligger på 2. plass med 60 poeng og BMW ligger på 3. plass med 38 poeng. Neste løp er på Indianapolis i USA neste søndag. Mer om dette på vg.no og itv-f1.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/06/10/lewis-hamilton-i-formel-1-ledelse-etter-sin-forste-seier/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.