Felipe Massa med sin første Formel 1-seier

Felipe Massa (Ferrari) sikret seg sin første pole position under kvalifiseringen på Istanbul Park i går, og ledet dagens Formel 1 løp fra start til mål, med unntak noen få runder etter den andre pit stop’en hvor Michael Schumacher tok over ledelsen i noen rå runder. Dette løpet slår selvfølgelig ikke forrige Formel 1-løp i Ungarn, men dette må jeg si var ett av de bedre løpene jeg har sett. Det var mye fighting igjennom hele løpet, både i teten og bakover i feltet. Mellom Fernando Alonso som kjørte inn til 2. plass og Michael Schumacher var det en intens kamp de siste 15 rundene. Over målstreken skilte det bare 12 hundredeler mellom disse to. Mesteparten av de siste 15 rundene lå Michael Schumacher 0,4 sekunder bak. Med dette økte Fernando Alonso sitt forsprang i mesterskapet fra 10 til 12 poeng, istedenfor å redusere det fra 10 til 8 poeng.

I konstruktørmesterskapet leder Renault nå bare med 2 poeng. Det vil derfor bli 4 utrolig spennende løp i resten av Formel 1-sesongen! Inn til 4. plass kjørte Jenson Button, 12,3 sekunder bak vinnende Felipe Massa. Jenson Button kjørte store deler av dette løpet i «ingenmannsland», litt bak tetstriden mellom Massa, Alonso og Schumacher og langt foran resten av feltet. På de neste poengplassene finner vi Pedro de la Rosa, Giancarlo Fisichella, Ralf Schumacher og Rubens Barrichello. Begge Honda-bilene inne på poengplass idag også!

I dagens løp var det langt over pari med action og uhell i de første svingene, og for mye til at jeg klarte å få med meg alle detaljene. Kimi Raikkonen fikk venstre bakdekk punktert og for meg så det også ut til at noe av bakvingen var ødelagt. Kimi kjørte derfor rett i pit og fikk lagt på nytt dekk bak, for meg så det også ut som om de reiv av et eller annet fra bakvingen. Synes dette var veldig merkelig, hvis bakvingen var skadet, hvorfor ble den ikke byttet? Kimi kjørte ut og kræsjet allerede på første runde etter dette. Vi fikk ingen gode tv-bilder av hva som egentlig skjedde, men det så ut til at Kimi fikk en real smell inn i dekkbarrieren. Under en sikkerhetsbilperiode for å rydde bort bilen til Vitantonio Liuzzi kjørte de 4 ledende bilene seg rett inn i pit lane for å skifte dekk og fylle bensin, dette resulerte i at Michael Schumacher måtte vente mens Felipe Massa ble «servet». Dette igjen resulerte i at Fernando Alonso kom ut før Michael Schumacher og tjente en plassering. Allerede i den første sving i starten var Fernando Alonso på vei forbi Michael Schumacher, men Michael Schumacher kjempet tilbake og klarte å komme ut før Fernando Alonso.

Igjennom hele dette løpet var det utrolig hærlig action og fighting litt ned i feltet mellom Pedro de la Rosa, Giancarlo Fisichella, Ralf Schumacher, Rubens Barrichello, Jarno Trulli, Mark Webber og Robert Kubica. Kubica kjørte egentlig inn til 8. plass i det forrige løpet, men ble diskvalifisert når bilen ble funnet for lett. Ganske imponerende kjørt av denne nye polske føreren idag også, selv om han til syvende og sist bare endte på 12. plass. Masse hærlige forbikjøringer idag. Instanbul Park var en ny bane i fjor, men den er bygget på en måte som gjør det ganske lett å foreta forbikjøringer flere steder på banen, og man kan uten problemer ligge to i bredden flere steder! Sving 8 omtales som den værste, en høyhastighets venstresving hvor de raskeste (Jenson Button) holdt utrolige 265 kilometer i timen i dagens løp. Det var ingen store uhell i denne svingen idag, men noen sklei ut og måtte ta en liten tur ute i perforien. Denne banen har veldig lite med sandfeller, men derimot avkjøringssoner som er asfaltert. Det er derfor ikke noe problem å redde situasjonen og komme seg inn på banen igjen.

Neste løp er Italia Grand Prix på Monza-banen den 10. september. Denne helgen er det også ventet at Ferrari-teamet og Michael Schumacher annonserer hva som vil skje neste år. Pensjonerer Michael Schumacher seg etter årets sesong, eller vil han fortsette en sesong? Hvem skal kjøre sammen med Michael Schumacher neste år hvis han velger å fortsette ett år? Felipe Massa eller Kimi Raikkonen? Hvem skal kjøre neste år hvis Michael Schumacher gir seg? Det er fortsatt ikke avgjort hva Kimi Raikkonen gjør neste år, aller helst håper jeg at Michael Schumacher pensjonerer seg etter årets sesong og at Kimi Raikkonen blir å finne i en Ferrari neste år! Men vi må nok vente til Italia Grand Prix med å få svar på disse spørsmålene!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/08/27/felipe-massa-med-sin-forste-formel-1-seier/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.