Felipe Massa slo tilbake med seier i Bahrain

Det var derimot Robert Kubica i sin BMW som kvalifiserte seg til pole position i Bahrain i går. Han klarte dessverre ikke å forsvare sin startposisjon og Felipe Massa som startet fra andre startposisjon gikk opp i ledelse umiddelbart. Lewis Hamilton må uten tvil være den som hadde den dårligste starten i dag. Han startet fra tredje startposisjon, men så ikke ut til å komme seg avgårde i det hele tatt i starten. Når vi så starten i opptak i ettertid så det ut til at det ble for mye hjulspinn for Lewis Hamilton. Starten på løpet ble derfor skikkelig dårlig for hans del.

Det gikk heller ikke noe bedre utover i løpet for Lewis Hamilton. Jeg vet ærlig talt ikke hvorfor, men ikke lenge etterpå bremset han for treigt inn mot en sving og kjørte inn i Fernando Alonso bakfra. Frontvingen til Lewis Hamilton fløy avgårde mens han regelrett klatret oppå det høyre bakhjulet til Fernando Alonso. Etter dette satset nok Lewis Hamilton litt for hardt uten frontvingen. Han klarte overhodet ikke svingene og kjørte av banen. I Bahrain er det derimot såpass mye asfalt at det ikke var noe problem å komme seg inn på banen igjen. Men uten frontvinge må man kjøre utrolig mye roligere for å klare å holde seg på banen igjennom svingene.

Ellers var det ikke så veldig mye spennende som skjedde i dette løpet. Felipe Massa ledet fra start til mål, hvis man ser bort fra i sammenheng med depotstoppene selvfølgelig. Kimi Raikkonen kunne se ut til å ha en sjanse til å hamle opp med Felipe Massa i starten, men det viste seg fort å være vanskelig. Han lå derfor på betryggende avstand for Felipe Massa igjennom hele løpet. Kimi Raikkonen ble derimot hardt presset av Robert Kubica i starten. Mot slutten var også Robert Kubica på vei til å ta igjen Kimi Raikkonen, men Kimi fikk nok beskjed over radioen at det var på tide å sette opp tempoet igjen. Kimi Raikkonen hadde nok slakket av tempoet litt mot slutten av løpet.

Selv om Robert Kubica ikke klarte å forsvare sin pole position i dag, er det slettest ikke dårlig gjort å kjøre inn til en tredje plass i dag. Det blir hans andre pallplassering i år. I Malaysia ble Robert Kubica nummer to. BMW endte opp med ett resultat de kan være stolte av i dag, Nick Heidfeld sikret også fjerde plassen for BMW. Det var noen fighter her og der om posisjoner underveis i løpet, men ingenting verdt å skrive hjem om. Det blir nok mer underholdende og spennende når vi kommer til en litt trangere bane igjen, tenker jeg. Både banen i Malaysia og Bahrain er nye og moderne baner med store avkjøringssoner og gjør det lettere å hente seg inn igjen hvis man gjør en feil. Slik er det f.eks ikke i Monaco. Monaco Grand Prix er det treigeste løpet i løpet av hele Formel 1-sesongen, men det er uten tvil det banen som virker raskest. Det er fordi banen har høye autovern på begge sider og utrolig smal. Gjør man en feil på denne banen ligger man klistret i autovernet før man vet ordet av det.

De neste poengplassene gikk til Heikki Kovalainen på 5. plass, Jarno Trulli på 6. plass, Mark Webber på 7. plass og Nico Rosberg på 8. plass. Fernando Alonso på sin side var helt uten en reel sjanse til å sikre seg poeng i Bahrain i dag. Han endte på en skuffende 10. plass. Bahrain Grand Prix er det løpet hittil i årets Formel 1-sesong hvor flest biler har fullført løpet. I Australia Grand Prix var det til slutt bare 7 biler som fullførte etter at Rubens Barrichello bli diskvalifisert for å kjøre på rødt lys ut fra pit lane. I Malaysia Grand Prix var det 17 biler som fullførte. I dagens Bahrain Grand Prix var det 19 biler som fullførte. Det vil si at det bare var 3 førere som måtte bryte løpet. De 3 førerne var Nelson Piquet, Jenson Button og Sebastian Vettel.

Etter Bahrain Grand Prix har Kimi Raikkonen tatt over ledelsen i førermesterskapet med sine 19 poeng. Nick Heidfeld ligger på 2. plass med 16 poeng, Lewis Hamilton ligger på 3. plass med 14 poeng, Heikki Kovalainen ligger på 4. plass med 14 poeng, Robert Kubica ligger på 5. plass med 14 poeng, Felipe Massa ligger på 6. plass med 10 poeng og Jarno Trulli ligger på 7. plass med 8 poeng. I konstruktørmesterskapet har BMW gått opp i ledelse med 30 poeng. Ferrari ligger på 2. plass med 29 poeng, McLaren ligger på 3. plass med 28 poeng og Williams ligger på 4. plass med 10 poeng. Neste løp er Spania Grand Prix den 27. april. Mer på motorsport.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/06/felipe-massa-slo-tilbake-med-seier-i-bahrain/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.