Audi R10 TDI vant i St. Petersburg

Etter gårsdagens kvalifisering i American Le Mans Series i St. Petersburg i Florida startet Audi R10 TDI #2 i dag fra pole position. I motsetning til de fleste andre løpene i American Le Mans Series skulle det i dag kun kjøres i 1 time og 55 minutter. Det er det korteste løpet i mesterskapet. Den midlertidige gatebanen i St. Petersburg er i grunn ikke optimal for Audi R10 TDI som primært er bygget for ett mye lengre løp som 24 timers på Le Mans. Jeg må innrømme at jeg trodde at selve løpet skulle gå søndag, og fikk derfor meg litt av en overraskelse når jeg mottok en sms fra Audi Sport med resultatet kl 22:20 lørdag kveld.

Da skjønner jeg også mer av hvorfor løpet sendes i opptak på Motors TV i morgen kveld. På tanke på at American Le Mans Series kjøres i USA og Le Mans Series i Europa, skulle det liksom ikke være noen grunn til at disse ikke kunne begge sendes live, de går jo ikke samtidig. Men, jeg tenkte tydligvis ikke noe mer over det tidligere i dag når jeg skrev artikkelen etter kvalifiseringen.

Audi Sport er nok rimelig fornøyd med å vinne i dag etter det dårlige resultatet i sesongåpningen på Sebring. Spesielt fornøyd er de nok fordi banen i utgangspunktet ikke passer Audi R10 TDI så veldig bra. Derfor er Audi R10 TDI fortsatt ubeseiret på St. Petersburg-banen i Florida. Den ble for første gang benyttet i American Le Mans Series i fjor. Men seieren i dag var ikke etter ledelse fra pole til mål. Audi R10 TDI og Porsche RS Spyder byttet på å lede løpet og det var når det gjenstod bare 3 runder igjen at Lucas Luhr benyttet det enorme dreiemomentet i Audi R10 TDI til å kjøre forbi Porsche RS Spyder i starten etter å ha ligget bak sikkerhetsbilen.

For søsterbilen Audi R10 TDI #1 gikk det ikke fullt så bra for i dag. Første gang Audi R10 TDI #1 måtte inn i pit etter kontakt med en annen bil, viste det seg at bakvingen måtte byttes. Dette tapte de en runde på. Etter dette kjørte de seg oppover igjen, men på runde 63 måtte Emanuele Pirro gi seg i pit lane når det viste seg at Audi R10 TDI #1 hadde fått for mye skade etter et sammenstøt med en annen bil. Men siden de hadde fullført mange nok runder, ble de klassifisert som nummer 24 og som nummer 2 i sin klasse. Det vil si at Audi fikk med seg maksimalt mulige poeng fra St. Petersburg denne helgen. Nestemann i LM P1-klassen ble nummer 26 totalt sett (av totalt 28). Neste løp i American Le Mans Series er på Long Beach i California den 19. april! Mer på motorsport.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/06/audi-r10-tdi-vant-i-st-petersburg/

2 kommentarer

  • Terje6 april, 2008 kl 16:43

  Audi R10? Jeg må si jeg liker A1 bedre jeg da. (http://www.bildb.no/wp/artikler/47) Eller kanskje det har noe med størrelsen på lommeboken min?

  • kak6 april, 2008 kl 17:02
   Forfatter

  Uansett hvor stor lommebok du har, får du IKKE kjøpt en Audi R10 TDI! 😉

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.