Audi R10 TDI debuterer med tredje startposisjon i Barcelona

Det er første gang Audi R10 TDI deltar i Le Mans Series. Audi R8 derimot gjorde rent bord i debutsesongen av Le Mans Endurance Series i 2004. Men etter den første sesongen har Audi primært konsentrert seg om American Le Mans Series og 24 timers løpet på Le Mans. I år satser derimot Audi mer enn noensinne og stiller til start med 2 stk Audi R10 TDI i Le Mans Series også. Denn helgen kjøres løp i begge serier. Dr. Wolfgang Ullrich, motorsportsjefen hos Audi, synes ikke kvalifiseringen gikk helt etter forventningene og må nøye seg med tredje og sjette startspor.

Allan McNish førte Audi R10 TDI #1 inn til tredje beste tid i Barcelona mens Alexandre Prémat førte Audi R10 TDI #2 inn til sjette beste tid. Peugeot 908 HdI FAP sikret seg de to beste startposisjonene. De to Audi R10 TDI’ene var henholdvis 1,3 og 2,7 sekunder bak den raskeste Peugeot 908 Hdi FAP. Startposisjonene har derimot ikke all verden å si i ett løp som varer i nesten 6 timer, men det gir allikevel en pekepinn på hvor raske de forskjellige bilene er. Erfaringsmessig er det ikke viktigst å være rask, men derimot være driftssikker. Den bilen som ikke støter borti noen problemer underveis i løpet, enten tekniske eller kollisjoner, er den bilen som til slutt kjører over målstreken som vinner!

Det blir derfor spennende å se hvordan det går i morgendagens Le Mans Series-løp i Barcelona. På Circuit de Catalunya-banen i Barcelona ser det ut til at Audi R10 TDI har en tendens til å understyre litt, men vi får håpe at Audi får orden på dette. Eurosport sender bare litt av løpet, men for de av dere som har Motors TV, slå på tv’en kl 11:15 og se løpet live! Motors TV sender live fra 11:15-12:00, 13:00-15:00 og 16:00-17:45. Mellom disse periodene sender Motors TV annen live motorsport. Mer på motorsport.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/05/audi-r10-tdi-debuterer-med-tredje-startposisjon-i-barcelona/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.