Peugeot 908 HDi FAP vant, Audi R10 TDI nummer to i Barcelona

Peugeot 908 HDi FAP har allerede en Le Mans Series-sesong bak seg, mens Audi R10 TDI debuterte i dag. Det var forøvrig tredje gang Peugeot 908 HDi FAP og Audi R10 TDI skulle konkurrere mot hverandre på samme bane. Den første gangen var under 24 timers løpet Le Mans hvor Audi R10 TDI vant og Peugeot 908 HDi FAP ble nummer to, den andre gangen var under årets 12 timers løp på Sebring, hvor Audi var den eneste av de to som fullførte. Audi vant ikke totalt sett, men tok en en 3. og en 6. plass. Det var derfor stor spenning til hvordan det ville gå i dagens Le Mans Series-løp i Barcelona.

Vi så derimot at Peugeot 908 HDi FAP var utrolig rask på Sebring, derfor var det kanskje ikke så overraskende at de sikret seg de to første startposisjonene i gårsdagens kvalifisering. Audi R10 TDI sikret seg startposisjon tre og seks i sin Le Mans Series-debut. Allan McNish i Audi R10 TDI #1 og Alexandre Prémat i Audi R10 TDI #2 var på 2. og 5. plass etter starten. 35 minutter inn i løpet var første sikkerhetsbil ute. Restarten etter at sikkerhetsbilen hadde kjørt inn var Allan McNish og Alexandre Prémat på 1. og 5. plass.

Når det var nesten 2 timer inn i løpet fikk Allan McNish en punktering på venstre bakhjul og måtte derfor inn i pit for å skifte dekk. Dette resulterte at Allan McNish i Audi R10 TDI #1 falt ned til 4. plass. Ett kvarter senere var det nye problemer for Audi R10 TDI #1. Denne gangen måtte dynamorem og batteri byttes. De benyttet også å skifte fører, Allan McNish ut og Dindo Capello inn i bilen. Dekk ble også skiftet, diesel fylt og totalt 6 runder tapt. Audi R10 TDI #1 var nå nede på en 18. plass.

Etter dette vekslet Peugeot 908 HDi FAP og Audi R10 TDI #2 mellom å ha ledelsen i Le Mans Series-løpet i Barcelona. Men etter de neste to planlagte besøkende i pit måtte Audi R10 TDI #2 nøye se med 2. plass. Peugot 908 HDi FAP tok derfor sin første seier over Audi R10 TDI i dag. Det skilte en runde mellom de to. Tredjeplassen gikk til Lola Aston Martin, en bil som debuterte på racingbanen i dag. Audi R10 TDI #2 sikret 2. plassen og Audi R10 TDI #1 endte på en 5. plass.

3. plassen gikk forøvrig til en Porsche RS Spyder, noe Perscarolo Sport neppe var særlig fornøyd med, de måtte nøye seg med en 4. plass. Får man problemer underveis, er det greit nok, men en bil i en mindre klasse skal ikke være like konkurransedyktig som den store klassen. Derfor har arrangørene bestemt seg for å øke forskjellen mellom disse to klassene. LM P2-klassen har nå fått mindre drivstofftank og har i tillegg blitt pålagt å øke vekten med 50 kilo. Peugeot stilte forøvrig med 2 stk Peugeot 908 HDi FAP, men den andre endte på en skuffende 12. plass. Hvilke problemer de hadde underveis i løpet vet jeg ikke. Enda mer spennende blir det å se hvordan det går mellom de to dieselkonkurrentene i 24 timers løpet Le Mans.

Frem til neste løp tipper jeg at Audi Sport har noe å tenke på. De bør forøvrig tenkte fort, for neste løp er allerede på Monza den 27. april. Det Audi Sport virkelig kan glede seg over i dag, er at Audi R10 TDI #2 sikret dem en 2. plass, ganske imponerende på tanke på at Alexandre Prémat debuterte i sportbilracing i dag. Han stilte til start til Le Mans i fjor, men Mike Rockenfeller kræsjet uheldigvis bilen før han fikk sjansen til å kjøre en eneste meter. Men jeg synes selvfølgelig at det er kjipt at Audi R10 TDI ikke vant denne gangen, men de kan ikke gjøre det hver eneste gang. Det positive er at Audi får mer konkurranse og det blir mer spennende å følge med på American Le Mans Series, Le Mans Series og ikke minst Le Mans. Mer på motorsport.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/04/06/peugeot-908-hdi-fap-vant-audi-r10-tdi-nummer-to-i-barcelona/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.