Audi R10 TDI vant sitt 3. løp!

Frank Biela og Emanuele Pirro sikret Audi R10 TDI sin 3. seier på 3 forsøk i natt på den 7,2 kilometer lange banen i Salt Lake City. Seieren kom derimot ikke helt uten problemer. Frank Biela mistet ledelsen fra pole position allerede på første runde etter å ha misset i en sving, snurret også etter ett møte med en GT-bil underveis i løpet, men klarte allikevel å sikre Audi R10 TDI ytterligere en seier. Allan McNish og Rinaldo Capello i Audi R10 TDI #2 hadde ledet største delen av løpet og hadde en ledelse på 50 sekunder før det en halvtime før målgang ble en sikkerhetsbilperiode.

Forspranget forsvant som dugg for sola og bare for sikkerhets skyld fikk de en «slow speed puncture» på den siste runden før sikkerhetsbilen kjørte inn. De måtte derfor inn til en ikke planlagt pit stop for å bytte dekk. Dette resulterte i at de mistet ledelsen og kjørte inn til en 4. plass totalt 1 minutt og 10 sekunder bak Audi R10 TDI #1. Etter å ha ramlet ned til 6. plass etter 2 uhell tidligere i løpet klarte Frank Biela og Emanuele Pirro å kjøre seg oppover i feltet og vinne med 0,377 sekunders margin på Porsche RS Spyder #6! Allan McNish og Rinaldo Capello beholder dog ledelsen i mesterskapet med 99 poeng hver. James Weaver og Butch Leitzinger ligger på de neste plassene med 70 poeng hver etter 3. plassen idag. Neste løp er i Portland allerede om en uke!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/07/16/audi-r10-tdi-vant-sitt-3-lop/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.