Audi vant Petit Le Mans for 7. gang

Audi har i dag vunnet Petit Le Mans i American Le Mans Series for 7. gang. Audi har nå vunnet 10 løp på Road America-banen på rad. Petit Le Mans-løpet er ett løp som varer i 10 timer eller 1.000 miles, avhengig av hva som inntreffer først. Dette er også første gang en dieseldrevet bil har vunnet dette løpet, nemlig Audi R10 TDI. Audi R10 TDI #2 og Audi R10 TDI #1 startet fra henholdsvis 2. og 4. startspor. Det var en hard kamp om ledelsen i løpet frem til halvveis i løpet, da hadde de to Audi R10 TDI’ene sikret seg 1-2 ledelse med ganske god margin. Audi’s to argeste konkurrenter i American Le Mans Series, Dyson-teamet havarerte etter henholdsvis 100 og 221 runder, men de europeiske bilene fra Zytek og Creation var med helt til slutt. Når Audi R10 TDI #2 med Allan McNish og Dindo Capello kjørte over målstreken etter 1.000 miles hadde de tilbakelagt 394 runder. Dette tok 9 timer, 16 minutter og 49,8 sekunder.

Audi R10 TDI #1 lå ann til en kjempefin 2. plass og hadde sikret Audi ytterligere en 1-2 seier i ett ALMS-løp, men slik gikk det dessverre ikke. 13 minutter før målgang hadde den kontakt med en GT-bil som bremset unødvendig kraftig inn mot en sving, Marco Werner prøvde å unngå GT-bilen, men klarte det ikke. Marco Werner måtte derfor kjøre bilen til pit lane for reparasjon. Bilen var ferdig reparert idèt Audi R10 TDI #2 kjørte over målstreken. Audi R10 TDI #1 ble derfor nr 7 totalt, 4 i LM P1-klassen. Men siden Dyson-bilene ikke kom til mål i dette løpet, tok de kraftig innpå i mesterskapet. Allan McNish og Dindo Capello leder og har vunnet mesterskapet med 181 poeng hver, mens James Weaver og Butch Leitzinger har 106 poeng hver. Frank Biela og Emanuele Pirro har 80 poeng hver. Med dagens seier har Audi sikret seg alle tre titlene i ALMS-mesterskapet! Neste ALMS-løp går av stabelen på Laguna Seca den 21. oktober!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/10/01/audi-vant-petit-le-mans-for-7-gang/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.