Michael Schumacher leder Formel 1-mesterskapet etter seier i Kina

På grunn av tidsforskjellen til Kina har jeg ikke hatt mulighet til å se helgens Formel 1-løp fra Kina, men de som var tidlig oppe idag kunne se løpet på TV3 fra kl 7:45. Jeg for min del sov på den tiden! I gårsdagens kvalifisering kvalifiserte Fernando Alonso og Giancarlo Fisichella seg til 1. og 2. startspor på en regntung bane, mens Michael Schumacher måtte nøye seg med 6. startspor. Felipe Massa kvalifiserte seg bare til 13. startspor, og pga motorbytte ble han flyttet bakerst i feltet. Toyota sine førere har hatt en begredelig helg og kvalifiserte seg bare til 17. og 18. startspor. Såvidt jeg kan huske er det første gang Toyota-førerne ikke har klart å komme seg videre fra den første delen av kvalifiseringen.

Kort oppsummert ledet Renault-førerne første del av dagens løp, men etter krøll med depot stop for Alonso falt han nedover i feltet. Schumacher klarte å utnytte en liten feil Fisichella gjorde i første sving på nye dekk etter depot stop og var derfor oppe i ledelse. Alonso var derimot utrolig rask og klarte å komme seg opp til en 2. plass før målgang, bare 3 sekunder bak Schumacher. Nå har både Alonso og Schumacher 116 poeng, men Schumacher leder mesterskapet fordi han har flere seire enn Alonso. (Schumacher har 7 seire og Alonso har 6 seire.)

Honda hadde en ganske bra dag i Kina idag, med Jenson Button på 4. plass og Rubens Barrichello på 6. plass. Eneste McLaren som fullførte var Pedro de la Rosa på en 5. plass. Kimi Raikkonen måtte bryte etter 18 av 56 runder. Felipe Massa måtte også bryte etter 44 runder. Begge Toyota-førerne måtte også bryte dagens Formel 1-løp. Neste Formel 1-løp er i Japan om en uke! Mer om dette på itv-f1.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/10/01/michael-schumacher-leder-formel-1-mesterskapet-etter-seier-i-kina/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.