Fernando Alonso vant i Japan, Michael Schumacher måtte bryte

Av naturlige årsaker satt jeg ikke oppe og så på Japan Grand Prix fra kl 7 på TV3 i morges, så jeg har bare lest om hva som skjedde i dagens Formel 1-løp i Japan. Felipe Massa startet i pole position med Michael Schumacher i startsporet ved siden av, mens Fernando Alonso startet bak fra 5. startspor. Toyota gjorde sin beste kvalifisiering i år med å kvalifisere seg inn til 3. og 4. startspor. Kimi Raikkonen i McLaren startet forøvrig så langt bak som i 11. startspor. Etter 36 av 53 runder takket faktisk motoren til Michael Schumacher’s Ferrari for seg, noe som ikke har skjedd siden Frankrike Grand Prix i 2000. For Ferrari-teamet har det ikke skjedd siden Rubens Barrichello opplevde det i 2001. Dette serverte derfor seieren på ett gullfat til Fernando Alonso som hadde like mange poeng som Michael Schumacher før dette løpet. Michael Schumacher ledet dog mesterskapet med 7 mot 6 seire i år. Men etter Alonso sin seier idag leder han med 10 poeng på Schumacher.

I siste løp i Brasil om 2 uker trenger Alonso bare å sikre seg ett poeng hvis Schumacher skulle vinne. Hvis Schumacher bare klarer å kjøre inn til en 2. plass i Brasil, trenger ikke Alonso å ta ett eneste poeng. Alonso har derfor rimelig godt grep om Formel 1-tittelen! I konstruktørmesterskapet leder Renault med 9 poeng på Ferrari. På 2. plass i Japan Grand Prix kom Felipe Massa som startet fra pole position, mens Giancarlo Fisichella sikret seg den siste pallplassen. På de neste poengplassene finner vi Jenson Button, Kimi Raikkonen, Jarno Trulli, Ralf Schumacher og Nick Heidfeld. Mer om dette på itv-f1.com!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/10/08/fernando-alonso-vant-i-japan-michael-schumacher-matte-bryte/

2 kommentarer

  • Marita12 oktober, 2006 kl 09:25

  Michael schumacher brøt monaco gp med motorproblemer i 2004?

  • kak12 oktober, 2006 kl 19:51
   Forfatter

  Nei, ikke motorproblemer, Michael Schumacher kræsjet i Juan Pablo Montoya som lå foran han bak safety car inne i tunnellen i Monaco. Mer om dette på motorsport.com, her og her!!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.