Har Fernando Alonso signert for Ferrari?

Fernando Alonso er nok den føreren i Formel 1 som det har blitt spekulert mest om hvor havner i årene fremover. Årets sesong hos Renault var bare en nødløsning, derfor ønsket ikke Fernando Alonso å binde seg for mer enn 2008-sesongen. Fernando Alonso ønsker å stille fritt til å velge det beste tilbudet for 2009 og fremover. Men spørsmålet er selvfølgelig hvem som måtte ønske den doble verdensmesteren. Det siste er at det har gått rykter under Monaco Grand Prix at Fernando Alonso har signert for Ferrari fra 2010. Mange vil kanskje synes at det er veldig langt frem i tid, men det er ikke første gang førerne skriver kontrakter flere år i forveien.

Fernando Alonso er faktisk en av dem. Det ble kjent at Fernando Alonso hadde signert for Mclaren for 2007-sesongen og 3 sesonger fremover allerede i desember 2005. Det vil si at han kjørte hele 2006-sesongen hos Renault mens han ventet på å komme over til McLaren-stallen. Fernando Alonso klarte å sikre verdensmestertittelen både i 2005 og 2006 hos Renault. Det var nok derfor mange som stilte seg undrende til at han skulle forlate Renault, ikke minst at det ble kjent så lang tid i forveien. Kimi Raikkonen er også en av førerne som har planlagt fremtiden lang tid i forveien. I oktober 2005 ble det kjent at han skulle kjøre for Ferrari fra 2007. Det er derfor ikke helt usannsynlig at førerne planlegger 2010 allerede nå.

Det store spørsmålet er derimot hvem Fernando Alonso isåfall skal erstatte. De aller fleste tenker nok på Felipe Massa som den soleklare kandidaten til å bli erstattet. Men er det egentlig det? Ferrari-president Luca di Montezemolo har uttalt at det ville være galskap å ha to verdensmestere i samme stall. Det ville ødelegge den harmonien de har i teamet i dag. Jeg for min del utelukket derfor at det var aktuelt å erstatte noen av de to førerne hos McLaren. Men nå er det kanskje Kimi Raikkonen som skal skiftes ut? Kimi Raikkonen har uttalt at han ikke ønsker å kjøre Formel 1 i all fremtid, kanskje han planlegger å gi seg allerede etter verdensmestertittel nummer to eller tre? Hvis Fernando Alonso ikke skal erstatte Felipe Massa men Kimi Raikkonen, vil de ikke ha to verdensmestere i samme team. Med mindre Felipe Massa rekker å bli verdensmester innen den tid, selvfølgelig.

Hvilke muligheter er det egentlig Fernando Alonso har? Slik som det er i dag er ikke Renault ett team som kan gi han en Formel 1-bil å bli verdensmester med. Hvis man ser på førermesterskapet i årets Formel 1-sesong, er det McLaren, Ferrari og BMW som innehar de seks øverste plassene i form av Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen, Felipe Massa, Robert Kubica, Nick Heidfeld og Heikki Kovalainen. En retur til McLaren er nok helt uaktuelt, i hvertfall så lenge Lewis Hamilton er deres store stjerne. Etter at rabalderet i McLaren i løpet av 2007-sesongen er det vel også lite sannsynlig at Ron Dennis ønsker Fernando Alonso velkommen tilbake.

Det siste alternativet er da BMW Sauber-teamet. Men spørsmålet er om Mario Theissen og resten av BMW Sauber-teamet ønsker å bytte ut de to førerne de har i dag. Polske Robert Kubica er virkelig på vei oppover om dagen. Han har ikke vunnet ett Formel 1-løp enda, men har vært på pallen fire ganger. Senest i helgens Monaco Grand Prix. Robert Kubica tok tredje plass i Italia Grand Prix i 2006, andre plass i Malaysia Grand Prix i 2008, tredje plass i Bahrain Grand Prix i 2008 og andre plass i Monaco Grand Prix i 2008. I tillegg har han kjørt inn til fem 4. plasser, tre 5. plasser, en 6. plass, to 7. plasser og en 8. plass. I 2007-sesongen ble han nummer seks i førermesterskapet og ligger hittil i 2008-sesongen på en fjerde plass.

Deres andre fører, Nick Heidfeld har hittil vært på pallen åtte ganger, men ikke vunnet noen løp enda han heller. Nick Heidfeld ble nummer fem i førermesterskapet i 2007 og ligger hittil i år på en femte plass. Nick Heidfeld sin siste pallplass var andre plassen i Australia Grand Prix. Andre team har jo også vist seg seg litt frem denne helgen i Monaco, men Fernando Alonso er nok ikke interessert i å signere for noe annet enn ett topp team. Da kan han vel i grunn like godt være der han er i dag. Spørsmålet er hvor mange år det vil ta før Renault er i stand til å vinne løp igjen. Om den store nedturen Renault har hatt siden Fernando Alonso forlot dem etter 2006-sesongen skyldes mangelen av Fernando Alonsos erfaring vites ikke. Hvis Renault ikke er i nærheten av å komme på pallen igjen innen denne sesongen er omme har vi vel fått svaret på det.

Renault har vært kjent som det teamet som bruker minst penger på sin Formel 1-satsing, ihvertfall når man sammenligner med de store teamene. Derfor har det vært ganske utrolig at de har klart å få til det de gjorde i 2005- og 2006-sesongene. Men etter at Fernando Alonso forlot dem har det bare gått en vei, og det er nedover. I år hvor Fernando Alonso er tilbake igjen i Renault, har de ikke vært noe annet sted enn midt i feltet. Hittil i år har Fernando Alonso kjørt inn til fjerde plass i Australia Grand Prix, åttende plass i Malaysia Grand Prix, 10. plass i Bahrain Grand Prix, brøt i Spania Grand Prix, sjette plass i Tyrkia Grand Prix og 10. plass i Monaco Grand Prix. Det vil si at Fernando Alonso har kjørt inn 9 poeng på 6 løp og ligger på en 8. plass i årets førermesterskap. Til sammenligning har Lewis Hamilton kjørt inn 38 poeng.

Det blir derfor spennende om det er tilfelle at Fernando Alonso har signert for Ferrari for 2010-sesongen allerede, og ikke minst hva hvem han skal kjøre for i 2009. Hvis det er tilfelle at han skal kjøre for Ferrari i 2010 blir han vel i Renault i 2009-sesongen også. Toyota er ett av teamene som gjerne ville ønsket seg Fernando Alonso i sin stall, men han tror ikke at Toyota kan gi han en bil som vil føre han til en ny verdensmestertittel. Det er Fernando Alonsos viktigste mål.

Toyota har vært med i Formel 1 siden 2002-sesongen og har virkelig ikke klart å få de resultatene de ønsker. Toyota er ett av de teamene som bruker aller mest penger i Formel 1, og det er ett godt eksempel på at penger alene ikke gjør deg til en vinner. Den beste sesongen til Toyota hittil er 2005-sesongen hvor Jarno Trulli og Ralf Schumacher kjørte inn 88 poeng og endte på en 4. plass i konstruktørmesterskapet. I førermesterskapet endte Jarno Trulli på en 7. plass og Ralf Schumacher på en 6. plass det året. Toyota har hittil ikke vunnet ett eneste løp, men har startet fra pole to ganger. De hittil beste resultatene for Toyota er 2. plassen til Jarno Trulli i Malaysia Grand Prix og Bahrain Grand Prix i 2005-sesongen.

Det er derfor ikke annet å gjøre enn å se hva tiden bringer. I mellomtiden får vi spekulere. Mer på blogf1.co.uk!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/05/25/har-fernando-alonso-signert-for-ferrari/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.