En liten tur til Dusa på Grimsøy i Sarpsborg

Nå er det kanskje for mange som bor i Sarpsborg overflødig å presisere at Dusa ligger på Grimsøy og at det er i Sarpsborg. Jeg for min del hadde aldri hørt om Dusa før jeg googlet etter steder jeg kunne ta en tur til med kameraet i starten av april. Etter hva jeg kunne lese og de bildene jeg så, så det ut til å være et interessant sted å ta en tur. Så da ble det en tur, rett og slett. Jeg hadde med meg speilrefleksen i håp om jeg kunne få tatt noen bilder. Det tar ca en halvtime hvis man kjører E6, hvis man kjører 118 via Borgenhaugen tar det ca 40 minutter. Såfremt man bor her jeg bor, vel og merke. Selv om det var i starten av april og ikke spesielt varmt, så var det en lørdag og pent vær. Så helt folketomt var det ikke.

Når jeg hadde fått parkert bilen på den ganske store parkeringsplassen tok jeg med meg fotobaggen og ruslet meg en tur. Det er forsåvidt ikke uvanlig, men det er litt opp og ned hvor lang tid det tar før jeg begynner å ta litt bilder. Har man vært på et sted før, vet man mer om hva som er og fungerer som motiver og hva som bare er å gå forbi. Siden jeg aldri hadde vært her ved badeplassen Dusa noen gang, var dette helt nytt territorium for meg. Så det tok dermed litt lengre tid før jeg begynte å ta litt bilder. Jeg har også en tendens til å være litt mer “sjenert” med kameraet hvis det er folk tilstede. Det har selvfølgelig også noe med at jeg ikke ønsker å ha med folk på mine bilder, ihvertfall ikke gjenkjennbare personer som jeg må spørre om lov til å ta bilder av.

Sist jeg husker jeg så meg nødt til å spørre om å få lov til å ta noen bilder var på Batterie Dollemard på vei til Normandie i Frankrike og Batterie de Zuydcoote i Dunkerque i Frankrike. Vanligvis prøver jeg å vente lenge nok til at folk forsvinner av seg selv, eller med å komme tilbake senere på turen for å prøve å få tatt et spesifikt bilde, men noen ganger tar dette rett og slett for lang tid og/eller jeg har ikke eller tar meg ikke tid til å vente. Så da må jeg enten spørre om det er greit å ta bilde der og da eller om de kunne vært så snille og flytte seg i noen sekunder. Det er som regel ikke noe problem å få til, men jeg foretrekker å vente til de forsvinner av seg selv. Når jeg tenker meg om husker jeg også en slik episode fra første gangen jeg besøkte Torås fort på Tjøme, der ventet jeg ut med å komme tilbake til akkurat den plassen litt senere i løpet av besøket på Torås fort. Torås fort er et utrolig populært turområde, så er det pent vær, helg og ikke minst i høysesongen, er det helt håpløst å få tatt bilder her uten slike “utfordringer”. Derfor var det litt overraskende når jeg kom tilbake til Torås fort to år senere, tilbragte jeg tre timer uten å se folk i det hele tatt. Riktignok en lørdag i slutten av september med overskyet vær. Men veldig pent fotovær i min bok!

Tilbake til Dusa. Jeg var ikke nødt til å vente på å få tatt noen bilder her, og jeg fikk tatt noen brukbare bilder. Det jeg hadde sett mye bilder av før jeg dro til Dusa var brua som hadde blitt bygget så man kunne gå ut til den ene holmen. Det ble en del bilder av dette motivet fra litt forskjellige vinkler. Fant også en vannpytt som jeg tok litt bilder av, blant annet med brua og holmen i bakgrunn. Kanskje ikke den største fotokunsten, men allikevel fint å kunne være ute i frisk luft og ta litt bilder med kameraet ihvertfall. Det var også noen som hadde satt opp en camp med telt og vedovn så det ut til, det var ihvertfall en pipe ut i toppen av teltet. Så jeg antar at dette var litt mer enn en camp for en natt. Med x antall fiskestenger i forskjellige lengder og farger, så det også ut til at dette kunne være en barnefamilie som nøt det naturen hadde å by på her på Grimsøy i Sarpsborg i starten av april.

                                                     

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2022/07/29/en-liten-tur-til-dusa-pa-grimsoy-i-sarpsborg/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.