Tui Wok – thaimat i Sarpsborg

Tui Wok i Klokkergårdsveien 32 i Sarpsborg ble etablert i desember 2001 og ligger midt imellom Dolly Dimples og Foyns gatekjøkken tvers over for McDonalds. Jeg for min del besøkte ikke Tui Wok for første gang før i forrige uke. Og da var jeg såpass fornøyd med det første besøket, at jeg tok en tur innom dagen etter også, nærmere bestemt på onsdag og torsdag. Jeg er generelt sett veldig glad i mat fra Asia, så det burde jo ikke komme som noen overraskelse at også dette falt i smak. Men hittil har det gått mest i kinesisk, mongolsk og vietnamesisk mat. Så jeg tror dette var første gang jeg har prøvd meg på thaimat. For mange vil sikkert mat fra Asia være mat fra Asia uansett hvor det kommer fra, men det er forskjeller.

På onsdag prøvde jeg meg på meny nummer 8 som er «Geang Pet Peah (HOT) Lammefilet i rød chillipaste, kokosmelk, grønnsaker og ris». Man kan få dette medium eller hot og jeg valgte å bestille hot. Når jeg ble spurt om jeg ønsket vanlig hot eller thai hot, valgte jeg å være på den sikre siden og bestille vanlig hot. Jeg regnet med at thai hot ville være i hotteste laget, selv for meg. Og vanlig hot var i grunn mer enn hot nok, akkurat passe spør du meg! Det er jo selvfølgelig veldig avhengig av hva man er vant til. Det smakte fortreffelig, lammekjøttet var mørt og nydelig og man ble sånn passe mett. Med en gang jeg fikk maten på bordet må jeg innrømme at jeg syntes at porsjonen var liten. Men når man fikk all kjøttet, grønnsakene og sausen over på tallerkenen med risen, så så det ikke så lite ut lengre.

På torsdag ville jeg prøve noe annet, så da ble det meny nummer 19 som er «Gaeng Garee Gai (HOT) Kylling i gul chillipaste, kokosmelk, og grønnsaker». Her kan man også velge mellom medium og hot, og jeg valgte hot denne gangen også. Jeg synes i grunn det er perfekt hot, så jeg ser ingen grunn til å utfordre skjebnen med å bestille thai hot. På websiden dems som beskrivelsen av rettene er hentet fra i dette innlegget kalte de det for «gul chilipaste», men på menyen som henger over disken i restauranten så kalles det gul curry. Det sier nok litt mer om hva det faktisk smaker enn bare «gul chilipaste». Det hadde ihvertfall ikke sagt meg noe som helst om hvordan det smakte! Jeg er jo veldig glad i curry, så det falt i veldig god smak!

Jeg la ikke merke til det når jeg var innom på onsdag, da jeg bare var inne og bestilte maten og satt ute og spiste, men på torsdag satt jeg inne. Og da hadde man jo litt mer tid til å titte rundt og lese menyen litt grundigere mens man ventet på maten. På torsdager og søndager har de buffet og det koster 190 kroner for voksne. Begge menyene jeg hadde prøvd hittil kostet forøvrig 140 kroner, og menyene ligger på ca 100 til 170 kroner. Det er helt kurante priser og jeg er veldig fornøyd med maten! Jeg kommer nok til å stikke innom Tui Wok for å spise flere ganger fremover! Jeg vil kanskje til og med strekke meg så langt og si at jeg har funnet meg et nytt favorittsted! Det værste er at det bare koster en tier mer enn (litt stor) hamburger og chips på Elias. Dette er jo MYE bedre mat!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/08/12/tui-wok-thaimat-i-sarpsborg/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.