Apoptygma Berzerk – Major Tom

Nå begynner det mildt sagt å bli lenge siden sist det norske bandet Apoptygma Berzerk har kommet med noe nytt materiale. Apoptygma Berzerk som primært består av Stephan Groth på vokal, gitar, programmering og han står også for tekst og musikk. Han har fra da Apoptygma Berzerk ble etablert i 1989 hatt en rekke medlemmer innom bandet sitt. Jeg trodde seriøst at Apoptygma Berzerk var i ferd med å rakne tilbake i 2010, men det var ikke noe spesielt dramatikk rundt at flere av bandmedlemmene «forsvant». Stephan Groth har hele tiden sett på Apoptygma Berzerk som sitt «soloprosjekt» og tar til seg medlemmer etter som han har lyst og behov. Men det er flere av medlemmene som har vært kommet tilbake igjen flere ganger.

Jeg likte å si at Apoptygma Berzerk var fra Fredrikstad i starten, men det er nok ikke helt korrekt. Apoptygma Berzerk og Stephan Groth er fra Sarpsborg, men den gang gitarist Anders Odden var fra Fredrikstad. Per i dag ser det ut til at Apoptygma Berzerk består av Stephan Groth, hans bror Jonas Groth, Audun «Angel» Stengel (han var med sist fra 2002-2009) og en Ted Skogmann som er ukjent for meg, men som viser seg å ha vært med fra 1999 til 2002 ifølge wikipedia. Men årsaken til dette innlegget er som tittelen tilsier, Apoptygma Berzerk er akkurat nå ute med nytt materiale! De har i natt sluppet en EP med navn «Major Tom EP» på Spotify og andre streamingtjenester på internett! Den er også å finne som digital nedlasting både her og der! Men det er jo for de som sier seg fornøyd med mp3 @ 320 kbps.

Jeg har selvfølgelig bestilt et fysisk eksemplar av «Major Tom EP» til blodpris på ebay og håper å motta den i månedsskiftet august/september! «Major Tom EP» kjøpte jeg direkte fra plateselskapet på ebay og jeg har nok aldri noensinne gitt så mye som 120 kroner for en EP noensinne! Men Apoptygma Berzerk er jeg såpass stor fan av, jeg har absolutt alt de har gitt ut, inkludert en rekke singler og EP’er! Så her var det ikke snakk om å være gnien på pengene og risikere å gå glipp av denne utgivelsen! Det er såvidt meg bekjent bare presset opp 999 eksemplarer av denne utgivelsen! Men selv om «Major Tom EP» med Apoptygma Berzerk har blitt tilgjengelig på Spotify og som digital nedlasting i natt, er det ikke release på den fysiske EP’en som MCD (maxi singel) og vinyl før 23. august!

Både MCD og 12 tommer vinyl inneholder 2 bonusspor i forhold til den digitale nedlastingen man f.eks kan kjøpe fra cdon.no for 29 kroner! Den digitale nedlastingen inneholder 5 spor, mens MCD og 12 tommer vinyl inneholder 7 spor! Jeg gleder meg villt til å motta mitt eksemplar av den nye utgivelsen til Apoptygma Berzerk! Det er vel også unødvendig å fortelle at jeg gleder meg til at deres nye album kommer! Det er mildt sagt lenge siden sist de kom med et album, «Rocket Science» kom i 2009 og «Black EP Vol 2» kom i 2011.

«Major Tom (Coming Home)» er faktisk en cover av en 1983-talls kult-sang skrevet og sunget av Peter Schilling og ble opprinnelig spilt inn på tysk. Mens den tyske originalversjonen ble sluppet 3. januar 1983, ble det også gitt ut en engelsk versjon den 24. september 1983. Men det stopper ikke med det, det har blitt gitt ut nye versjoner av «Major Tom 94» i 1994, «Major Tom 2000» i 2000 og «Major Tom 2003» i nettopp 2003. «Major Tom EP» inneholder også en splitter ny original Apoptygma Berzerk-sang med navn «Dead Air Einz». «Major Tom» kommer i totalt 5 forskjellige versjoner. I tillegg inneholder EP’en en ny versjon av Apoptygma Berzerk-sangen «Shadow» som heter «Shadow [Technomancer Remix].

Benytt anledningen til å sjekke ut nye «Major Tom EP» og resten av musikken til Apoptygma Berzerk på Spotify!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/08/09/apoptygma-berzerk-major-tom/

1 kommentar

    • kak2 september, 2013 kl 14:19
      Forfatter

    Mitt eksemplar av Major Tom EP har omsider kommet i posten i dag! Mitt eksemplar er nummer 968 av 999 totalt presset opp av denne EP’en! Det er nå flere selgere på ebay som selger EP’en ,så det er fortsatt mulig å skaffe seg et eksemplar! Men dette er uten tvil den dyreste EP’en jeg har kjøpt noensinne! hehe

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.