24 (tv-serie)

TV-serien 24 med Kiefer Sutherland i hovedrollen som Jack Bauer fulgte jeg spent på med den gangen serien gikk på TV2. Jeg så de 5 første sesongene når de gikk på TV2, men etter det datt jeg av av hensyn til jobb. Jeg slutta mer eller mindre å se på tv når jeg begynte å jobbe som bussjåfør. Du vet, tidlig i seng og tidlig opp om morra’n. Men nå som jeg har Netflix, er det mulighet til å få gjensyn med veldig mange filmer og tv-serier som man enten bare har sett deler av eller har gått helt glipp av. Jeg har hatt Netflix siden det ble lansert i midten av oktober i fjor, og må si at jeg er utrolig fornøyd med tjenesten! For 79 kroner i måneden får man tilgang til en mengde filmer og tv-serier, og man kan se så mye man bare orker!

Jeg benket meg derfor foran tv’en med Netflix for noen måneder tilbake og startet med første episode i sesong 1 av 24. Jeg hadde siden jeg registrerte meg som Netflix-kunde i midten av oktober i fjor hatt lyst til å se 24 igjen. En serie jeg var veldig glad i den gangen det ble sendt og som jeg som sagt aldri fikk sett ferdig. Derfor hadde jeg en gylden mulighet til å få et hyggelig gjensyn med denne serien på Netflix. Selv om jeg hadde sett de 5 første sesongene fra før (jeg var usikker på om det var 4 eller 5 sesoner jeg hadde sett før jeg begynte å å se serien på nytt) var det utrolig mye jeg hadde glemt. Veldig masse detaljer og det var i grunn bare serien i hovedtrekk og noen større ting man husker fra den gangen serien ble sendt på TV2.

Jeg er litt usikker på når TV2 faktisk begynte å sende 24, men den første episoden av 24 ble ihvertfall sendt på amerikansk fjernsyn den 6. november 2001. Så det begynner å bli veldig mange år siden jeg så dette sist. Så det var først sesong 6, 7 og 8 som var helt nytt for meg, men det var uten tvil et veldig hyggelig gjensyn med Jack Bauer, Chloe O’ Brian og alle de andre rollene i 24! Noe av det som er så fantastisk med 24 er at det rett og slett aldri brydde seg om å bli kjedelig! Det skjer noe hele tiden, det er helomvendinger, overraskelser og innviklinger hele tiden! Det er med andre ord klin umulig å hoppe over en episode og tro at du er up-to-date! Her sitter man klistret til tv-skjermen hele tiden! Hele konseptet med 24 er at det foregår over 24 timer og det er delt opp i 24 episoder som hver er på 43 minutter. Alt vises «in real time» og det vises ofte to eller flere bilder fra flere ting som skjer samtidig. Her er en kort oppsummering av hva de 8 sesongene dreier seg om:

Season one begins at 12:00 am on the day of the California presidential primary. Jack Bauer’s protocol is to protect Senator David Palmer from an assassination plot, and rescue his own family from those responsible for the plot, who seek retribution for Jack’s and Palmer’s involvement with a covert American mission in the Balkans.

Season two, set 18 months later, begins at 8:00 am. Jack must succeed in stopping a nuclear bomb from detonating in Los Angeles, then assist President David Palmer in proving who is responsible for the threat. This is necessary to avoid an unfounded war between the U.S. and three Middle Eastern countries.

Season three, set three years later, begins at 1:00 pm. Jack must re-infiltrate a Mexican drug cartel in order to seize a deadly virus being marketed underground. Meanwhile, Palmer attempts to be devoid of further political scandal which could cost him his presidency. Later, Jack and Palmer must cooperate with terrorist Stephen Saunders, who eventually gains possession of the virus, and stop him from releasing it in several American cities.

Season four, set 18 months later, begins at 7:00 am. Jack must save the lives of his new boss Secretary of Defense James Heller and Heller’s daughter Audrey Raines (with whom Jack is romantically involved) when they are kidnapped by terrorists. However, Habib Marwan uses this as a disguise to launch further attacks against America, and Jack is forced to use unorthodox methods to stop him, which results in long-term consequences for both Jack and the United States.

Season five, set 18 months after, begins at 7:00 am. Jack is believed to be dead by everyone except a few of his closest friends. He is forced to resurface when some of those friends are murdered and he is framed by terrorists with connections to the American government. They attempt to steal nerve gas in order to protect U.S. oil interests in Asia, and Jack discovers an insidious conspiracy while trying to stop them.

Season six, set 20 months later, begins at 6:00 am. Jack is released after being detained in a Chinese prison following the events of season five. Terrorists who hold a vendetta against Jack plot to set off suitcase nuclear devices in America and he must secure them. Later, Jack is forced to choose between those he loves and national security when the Chinese set their sights on sensitive circuitry that could trigger a war between the U.S. and Russia.

Due to the 2007-2008 Writers’ Strike, season seven was delayed one year. To bridge the one-and-a-half-year gap between seasons, Redemption was produced. This television film aired on November 23, 2008. Set three and a half years after season six, Jack finds himself caught up in a military coup in the fictional African nation of Sangala. Militants are being provided assistance from officials within the United States, where Allison Taylor is being sworn into office as president.

Season seven, set 65 days after the end of Redemption, begins at 8:00 am. Jack is assisted by the FBI and covert operatives when the firewall for America’s federal computer infrastructure is breached by the same people responsible for a conflict in Sangala. Jack must then uncover who is corrupted within President Taylor’s administration, which has allowed for the Sangalans to raid the White House and capture Taylor. She is later blackmailed by a private military contractor in an attempt to release biological weapons on U.S. soil. Jack must thwart these attacks so that the co-conspirators fail to cement their power at a government level.

Season eight, set 18 months later, begins at 4:00 pm. Jack is brought in by CTU to uncover a Russian plot to assassinate Islamic leader Omar Hassan during peace negotiations with U.S. President Taylor. Russia’s contingency plan involves engineering a dirty bomb, which Islamic extremists threaten to detonate unless Hassan is handed over. Jack is then forced to seek retribution for personal losses suffered after Charles Logan convinces Taylor to cover up these crimes in order to protect the peace agreement. A fugitive from both national and foreign governments, Jack must find support to ensure his freedom.

Man kan vel trygt si at 24 gikk ut med et smell i sesongavslutningen av sesong 8 av 24. Og det skulle jo også være den siste episoden i 24 noensinne. Nå har det riktignok blitt bekreftet at produsentene vil komme med en «miniserie» av 24 som vil komme neste år. Den vil bestå av 12 episoder og skal gå over 12 uker, så vidt jeg har forstått. Det blir spennende å få et gjensyn med Kiefer Sutherland som Jack Bauer i en «ny» versjon av 24 neste år med andre ord! Flere enn meg som gleder seg?

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/08/07/24-tv-serie/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.