Vel hjemme i Sarpsborg

Litt treig til å skrive dette innlegget, på tanke på at jeg var hjemme natt til torsdag sist uke, men shitt au. Men det har jo skjedd noe siden jeg skrev om utkledningsfesten for Gro og Alexandra forrige mandag. Mandagen tok vi stille og rolig på leiligheten til Gro på Kastrup i København. Jeg brukte litt tid på å skrive innlegget og redigere alle bildene jeg hadde tatt. Det ble også laget hjemmelaget pizza den kvelden, i tillegg til at vi koste oss med en del øl. Men man merker ganske fort at man drikker 5.7% øl og ikke 3.5% som jeg er mest vant til her hjemme. Man kan ikke drikke like mye naturlig nok. Men ALE nr 16 fra Refsvindige er jo et så utrolig godt øl! Jeg prøvde også et økologisk øl med smak av hylleblomst som ikke helt falt i smak. Det ble med den ene øl’en. Må innrømme at det gikk en del i Cult Shaker i København denne gangen. Forrige drakk jeg det bare unntaksvis, men nå var det en utrolig deilig avbrekk fra øl’en.

På tirsdagen hadde vi flere ting vi skulle gjøre, vi skulle hente en del kasser som ble brukt til å frakte maten til festen på lørdag og kjøre dem «hjem» der de hørte hjemme, vi skulle kjøre Kylie (Gro sin hellige birma) til Simone og Mai-Britt i Frederiksberg og vi skulle ta en liten pub til pub-runde ute i København. Til de to første tingene hadde vi planer om å bruke bilen, det ville jo være utrolig mye mer lettvint enn å bruke metro eller buss. Men det var en ting vi ikke hadde tenkt på, store deler av København sentrum var sperret av pga sykkel-vm! Vi møtte den ene sperringen og omkjøringen etter den andre, og det var mildt sagt ett helvette å finne frem via alternative veier. Jeg er jo overhodet ikke kjent i København sentrum i bil, og hadde derfor spurt om vi trengte å ta med GPS’en før vi dro ut. Nei, det trengte vi ikke, fikk jeg beskjed om.

Og det hadde vi sikkert heller ikke hatt behov for hvis alt var normalt, men det var ingenting som var normalt med København sentrum forrige mandag! Vi kom så nærme at vi kunne SE bort dit vi skulle, men vi klarte ikke å komme frem allikevel, og før vi visste ordet av det var vi inne på bussparkeringen til busselskapet i København. Eller en av dem, vet ikke om det er flere eller ikke. Tipper at bussjåførene som jeg møtte på veien lurte på hva jeg skulle for noe. Det er jo ikke så vanskelig å se at min Renault Kangoo med grønne skilter ikke er dansk. Vi endte faktisk opp med å gi opp og kjøre tilbake til Kastrup igjen. På veien tilbake spurte jeg også Gro om det kanskje ville være lettere å bruke metroen til Frederiksberg. Det ville bli litt å drasse på, men vi ville ihvertfall slippe alt dette tullet i sentrum. Denne turen tok faktisk 2 timer, uten at vi klarte å få levert kassene der de hørte hjemme.

Tilbake til Kastrup var det bare å få pakket alt vi skulle ha med til Frederiksberg i tillegg til selve katten. Jeg følte meg vel rett og slett som ett pakkesel der jeg drasset på to store poser/nett over hver skulder. Men vi gjorde nok lurt i å ta metroen. Det gikk smertefritt og vi kom dit vi skulle uten noen som helst problemer. Litt sliten når vi kom frem til Frederiksberg hos Simone og Mai-Britt, men da var det utrolig godt å få en øl! Vi ville gjerne se at Kylie slo seg til ro i sitt midlertidige hjem mens Gro skulle på tur til München. Det ble noen flere øl før vi dro videre for å finne oss noe å spise. Simone og Gro hadde plukket ut en thai-restaurant på nettet som Gro og jeg skulle stikke innom. Men det viste seg at de primært var take away og det var ikke typen sted vi hadde lyst til å spise på i dag. Og før vi visste ordet av det satt vi på den vietnamesiske restauranten Le Le. Vi var der også for 2 år siden, en utrolig stilig og fantastisk restaurant. Litt høyere priser enn jeg ellers pleier å gå på, men maten i seg selv og hele opplevelsen gjør det verdt det!

Til forrett valgte jeg  «Goi cuon – Fresh springrolls with chicken, tiger prawns & mint, 4 pieces.» og til hovedrett valgte jeg «Salach thit bo – Spicy beef fillet on bed of Romaine lettuce w/ fresh tomatoes, red onions & sweet basil served with jasmine rice». Til det valgte jeg en Erdinger Weissbier Dunkel som jeg også har drukket på Le Le før. En utrolig god og mørk øl! Forretten i seg selv (kylling og reker) var det ikke så kraftig smak på, men den sausen man fikk med for å dyppe det i gjorde virkelig susen! Hovedretten bestod av en rekke forskjellige smaker. Det var mye smak, mild smak, sterk smak og ikke minst friske urteblader som det var ekstremt mye smak i. Jeg tok et helt slikt blad i munnen og dæven for en eksplosjon av smak! Det var mye grønnsaker til denne hovedretten, men det var bare snadder, spør du meg! Jeg var også litt fristet av hovedretten som Gro valgte, «Ca ri chay – Vegetarian curry w/ coconut & 8 different kinds of vegetables served w/ rice & herbs». Jeg får prøve den neste gang!

Neste stopp var «nye» The Shamrock Inn. De hadde flyttet til nabobygget, jeg er ikke 100% sikker på årsaken, men jeg forstod det slik at hele det gamle bygget nå står forlatt/tomt. The Shamrock Inn var litt annerledes enn det var i de gamle lokalene, fra å ha alt på ett plan, har de nå de puben på flere plan. En bar med en gang man kommer inn, en halv etasje opp var det en sports-tv-pub-avdeling. I tillegg var det noe nede, men der nede var jeg ikke. Vi startet med Irish coffee, utrolig god sådan og jaggu til nøyaktig den samme prisen som for 2 år siden, 45 danske kroner! Etter et par irish coffee bestilte jeg meg en Guinness, den også til 45 danske kroner. Når jeg hadde vært på Strøget tidligere hadde jeg måttet betale 55 og 56 kroner for en Guinness. Men det er nok automatisk høyere pris på turiststrøget.

Neste stopp var en pub med navn DROPP INN, som hadde et enormt utvalg av øl på tappekran. Newcastle Brown Ale, Refsvindige ALE nr 16, Guinness, Leffe blonde, Leffe brune, bare for å nevne noen! Jeg for min del gikk rett på Refsvindige ALE nr 16, da det er et øl jeg ikke får tak i hjemme! Og for aller første gang fikk jeg øl’en tappet i glass med Refsvindige-reklame på! Det ble noen sånne øl utover kvelden, og det er vel ikke akkurat noen hemmelighet at jeg hadde med meg et par slike glass hjem til Norge igjen! Utpå kvelden møtte vi også en som Gro kjenner, som vi tok noen øl sammen med.

Onsdag var dagen jeg dessverre skulle dra hjem til Norge igjen, men det hadde sin naturlige årsak, Gro skulle til Oktoberfest i München, så da var det jo greit å komme seg hjem. Greit å ha noen dager hjemme før man skal tilbake på jobb igjen også, spør du meg! Men jeg hadde sovet litt dårlig denne natta, så avreisen fra København ble litt senere enn opprinnelige planlagt. Jeg sendte faktisk Gro avgårde til München først, før jeg fikk sovet litt til for å være opplagt til turen hjem i bil til Norge igjen! Jeg fikk pakket sammen alle tingene mine, fått kassene vi skulle ha levert dagen før ut av bilen og inn i leiligheten og så alle mine ting ut i bilen. Siden det ikke var noen vei tilbake når jeg smekket døra igjen bak meg (og lot nøkkelen ligge igjen inne) tok jeg noen ekstra runder i leiligheten for å se om det var noe jeg hadde glemt. Men det så ut som jeg hadde fått med meg alt som var mitt.

Første stopp var bare rett bort til bensinstasjonen for å fylle opp tanken (det ble bare litt over 70 danske) og kjøpe meg et par «French hot dog» for å få litt mer mat i magen før jeg dro avgårde. Men først skulle jeg en tur innom SuperBrugsen for å kjøpe med litt «godt drikke» hjem til Norge. Kjøpte noen øl og litt «Små gule» og en «Fisk». Da var det bare å koble opp GPS’en, velge at jeg skulle «Hjem» og la GPS’en beregne veien hjem. Det er i grunn bare veien ut fra Kastrup til motorveien jeg trenger hjelp til, men samtidig synes jeg GPS’en er grei å ha til å få beregnet ankomsttid. Hvis man ser bort fra ganske kraftig regnvær ved 3 anledninger, mener det var i Gøteborg, Uddevalla og syd for Strømstad gikk denne turen veldig bra.

Jeg valgte å senke farten litt når det regnet som værst, denne gangen valgte jeg også å ligge i fartsgrensen (på speedometeret). Det blåste heller ikke slik som det gjorde når jeg kjørte ned til København. På vei ned hadde jeg brukt så mye bensin at jeg måtte tanke på vei ned for ikke å gå tom, jeg hadde hatt ett gjennomsnitt bensinforbruk på 0,89 liter per mil. Men på turen hjem ble det ikke mer enn 0,72 liter per mil. Det utgjør ganske mye når man kjører over 50 mil kan du si. Det eneste stoppet jeg hadde hjem til Norge igjen var på Essostasjonen på Grålum (noen få kilometer herfra) for å kjøpe meg et brød. Da var det utrolig godt å få strekt på beina etter å ha kjørt non-stop fra København i 5,5 time!

Jeg kjørte bilen helt bort til inngangsdøra på blokka her for å slippe å gå mer enn nødvendig, det var jaggu slitsomt nok å drasse på alle tingene mine opp til fjerde etasje her uten heis! Jeg ble sittende oppe noen timer før jeg krøp til sengs for å få meg en god natts søvn. Hele torsdagen gikk vel mer eller mindre med til å vaske klær, og bare ta livet med ro. Ikke noe stress akkurat, men det var først på fredagen at jeg fikk ryddet bort alt som «fløt» i leiligheten her. Hadde bare satt fra meg alt fra turen i stua og på kjøkkenet, i tillegg til klesstativene fulle av klær. Jeg hadde invitert en kompis av meg på grilling og film, og da måtte man jo få litt orden her, ikke sant? Det var utrolig digg å grille igjen, var 2 uker siden sist! Det ble et par filmer, mye musikk og litt godt å drikke.

Det er forøvrig ikke ofte jeg har så mye og langt skjegg som jeg hadde når jeg barberte meg på fredag. Tett opptil 2 uker uten å barbere seg setter sine spor, for å si det sånn. Det var alt annet enn behagelig å barbere bort dette med høvel, man kan vel også trygt si at man kunne se at det hadde gått litt hardt ut over halsen min. Var litt rødprikkete ja, men det går heldigvis forholdsvis fort over igjen. En annen ting som det var MYE av når jeg kom hjem, så var det pakker med film og musikk fra play.com! Når jeg var i Fuengirola i Spania i februar hadde jeg hatt vett på å ikke bestille noe særlig i ukene før jeg skulle dra, det «glemte» jeg denne gangen, så pappa måtte være postmann og stikke innom og tømme postkassa mi. Og det var det mildt sagt behov for, som dere kan se av haugen med pakker fra play.com! Apoptygma Berzerk – The Black EP 2 hadde også kommet fra musicnonstop.co.uk!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/09/26/vel-hjemme-i-sarpsborg/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.