Første arbeidsdag – ikke på skinner akkurat

Det er alltid kjipt å starte opp igjen på jobb etter å hatt ferie, uansett om man har hatt en, to, tre eller som jeg har hatt nå – 4 uker ferie. Jeg vil til og med si at det er direkte pyton. Men en eller annen dag må man jo tilbake til hverdagen igjen. Første problem er som regel at man sliter med å sovne kvelden før og får en dårlig natts søvn. Og når vekkerklokka ringer skvetter man til som fy fordi man ikke har hatt på vekkerklokke på flere uker og man er rett og slett drittrøtt. Men 10 minutter etter at vekkerklokka ringte for første gang kom jeg meg ut av senga som jeg pleier å gjøre. Enten man vil eller ei, må man komme i gang igjen. Vekkerklokka ringte forøvrig kl 05.20 i morges, så det var ingen pen start etter ferien akkurat. Men fordelen med å state på nettopp denne uka, er at det er en firedagers uke, med fri fredag, lørdag og søndag. DET skal bli deilig! Nesten for gæli å snakke om helga allerede nå eller?

Men dagen starter som den pleier, jeg tar runden med å slå på lys, pc, radioen og en tur på do før jeg tar meg ett glass Biola og setter meg foran pc’en for å sjekke mail, lese litt nyheter og sånn. Så smøres det frokost og matpakke som spises mens jeg leser nettavisene. Når jeg er ferdig å spise er det på tide å komme seg i uniformen, sørge for at alt er på plass i sekken min og komme seg ut av leiligheten, ned til garasjen for å kjøre til jobb. I dag skulle jeg også kjøre ut til Nesset på Vesterøy for å hente buss. Starten av dagen gikk i grunn veldig bra, selv om jeg var litt trøtt. Første tur er å tomkjøre ut til Skjærhalden for å kjøre første tur derfra. Jeg har sikkert beskrevet dette skiftet flere ganger før, så det er vel ikke noen vits å ta alt det igjen, men etter lunsj må jeg innrømme at jeg begynte å bli litt trøtt. Så da stakk jeg en tur innom butikken for å kjøpe meg en energidrikk, for å være på den sikre siden.

Dagen gikk i grunn ganske greit, ingen problemer, husket omkjøringene nå som Kråkerøybrua og deler av Kråkerøyveien er stengt, men når jeg kom til Tunnel Vest, det vil si på Asmaløysiden av Hvalertunnelen, begynte problemene. Ikke uvanlig at Hvalertunnelen er stengt innimellom, på den nye tavla de har satt opp informerer de også at «Farlig gods fraktes», så da vet man hvorfor den er stengt. Når tankbilen kom ut fra Hvalertunnelen tok det ikke lang tid før tunnelen ble åpnet, det vil si alle de røde lysene slukket og tavla ble endret fra «Tunnel stengt» til «Vedlikehold – kjør forsiktig». Men vi kom ikke veldig langt før det var bråstopp igjen. Bommen som står helt nede ved tunnelåpningen var fortsatt nede og blinket rødt. Jeg for min del er ikke så veldig gira på å kjøre forbi en bom som det blinker rødt på, selv om jeg var rimelig sikker på at dette var en teknisk feil.

Etter å ha ventet en stund og ingenting skjedde, ringte jeg til busselskapet for å fortelle hva som foregikk, at jeg kom til å bli forsinka tilbake til Bratte bakke hvor en ny buss stod og ventet på mine passasjerer. I tillegg ville jeg at de ringte og fikk sjekket ut hva som foregikk, slik at de fikk gjort et eller annet med det. Men tiden gikk og det skjedde ingenting, de andre bilistene begynte å bli utålmodige, de gikk ned til bommen og tittet, prøvde å løfte av SOS-telefonen, men der var det ikke noe liv. Flesteparten valgte å bare kjøre forbi både meg og bommen, men det ble stående en del tilbake, deriblant meg selv. Jeg ringte til busselskapet igjen, men etterhvert kommer det en «tekniker» av noe slag i hi-vis-klær (high visability) og vinker meg forbi bommen. Da synes jeg det er greit å kjøre forbi, hadde ikke syntes det var noe særlig ellers. For uansett teknisk feil eller ei så er det jo å bryte vegtrafikkloven å kjøre forbi/rundt en bom med røde lys på.

Dette hadde gitt meg en rimelig stor forsinkelse, når jeg kjørte rundt rundkjøringen nede på Skjærhalden var jeg 25 minutter forsinket, og det var ikke så veldig mange passasjerer jeg fikk med på veien. Det hadde nok normalt sett vært flere enn de tre jeg fikk med, men det var nok muligens noen som hadde gitt opp å vente på bussen og gått hjem/inn igjen. Derfor føltes det litt meningsløst når jeg kom til Bratte bakke og ikke hadde en eneste passasjer til bussen som hadde stått og ventet på meg i 20 minutter! Men sånn kan det jo gå, jeg visste jo ikke underveis om det stod noen på holdeplassene eller ei, og hadde vært et stort sjansespill å sendt han videre til Fredrikstad før jeg kom. Jeg for min del var bare et par minutter forsinka til skolekjøringe fra Floren skole på Kirkeøy etter disse problemene.

Resten av dagen gikk i grunn på skinner, hadde mulighet til å ta meg en liten «power nap» før siste skoletur, det gjorde godt for å si det pent!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/09/26/forste-arbeidsdag-ikke-pa-skinner-akkurat/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.