Min første uke i minibuss på Vesterøy

Jeg har nettopp tilbakelagt min første uke i minibuss på Vesterøy, min andre uke totalt sett. Fra førstkommende mandag er jeg fast ansatt på Vesterøy. Minibussen på Vesterøy går mandag, tirsdag, onsdag og fredag. Det vil si at jeg har kjørt ett annet skift på torsdag, det vil si stor/vanlig buss. Minibussen er en Mercedes Sprinter 413 CDI med 129 hk. Til buss å være er dette en ganske fresk sak. Den har forøvrig manuelt gir, de minibussene som går i Fredrikstad sentrum har automatgir.

Det er nok ikke til å stikke under en stol at det er ganske stille og rolig på minibussen på Vesterøy, men det er i grunn ganske deilig. Minibussen på Vesterøy går på kryss og tvers på Vesterøy, Spjærøy, Asmaløy og en tur daglig til Skjærhalden. Minibussen er ikke noe nærmere Fredrikstad enn Kiwi på Vesterøy. Men for de som benytter seg av dette tilbudet, korresponderer den med buss videre til og fra Fredrikstad. Jeg har ikke satt meg ned og telt, men minibussen er rimelig mange ganger nedom Bukta (Papper), Papperhavn, Utgårdskilen, Spjær, Sydengen, Bernhardsmyra (på Rød, Asmaløy) og ikke minst Bratte Bakke og Kiwi, Vesterøy.

På tirsdag var minibussen faktisk smekk full med en barnehage som skulle på tur fra Åttekanten skole til Kuvauen. I tillegg til barnehagebarna og de voksne skulle de også ha med seg en trillevogn som ble løftet ombord i minibussen. Denne gjengen hentet jeg fra Kuvauen og kjørte tilbake til Åttekanten skole litt senere på dagen. På onsdag ble jeg også stoppet i teknisk kontroll av Statens Vegvesen mellom de to bruene mellom Asmaløy og Spjærøy. Vedkommende som vinket meg inn var nok ikke klar over at det var minibussen på Vesterøy når han bestemte seg for å stoppe meg, og fikk seg derfor en liten overraskelse når jeg svingte inn på plassen. Hadde bussen vært mer gjenkjennelig hadde jeg nok ikke blitt stoppet. Men det var bare hyggelig å slå av en prat, vise førerkort, vognkort og kontrollere nærlys, fjernlys, blinklys og bremselys!

Jeg foretrekker nok fortsatt å kjøre vanlig buss, men det var helt greit som en avveksling å kjøre minibussen en hel uke. Man starter dog dagen med et par timer med skolekjøring med vanlig buss før man bytter til minibuss. Nå er det 5 uker til neste gang jeg skal kjøre minibuss. Nå som jeg er inne på en fast skiftplan, kan jeg også planlegge lengre frem i tid, siden jeg nå faktisk vet hvordan jeg skal jobbe frem til slutten av juni 2008. Jeg nevnte sikkert i mitt forrige innlegg om Vesterøy at det ikke er kjøring på lørdag og søndag? 😉 Neste uke som det er høstferie blir det litt kortere dager, siden det ikke er skolekjøring. Mandag, tirsdag og onsdag jobber jeg fra 12.45 til 18.25. Torsdag og fredag jobber jeg fra 6.50 til 13.00.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/09/29/min-forste-uke-i-minibuss-pa-vesteroy/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.