På Vesterøy denne uka

Jeg ble spurt fredag kveld om jeg hadde mulighet til å kjøre på Vesterøy denne uka. Og det er jo selvfølgelig ikke noe problem! Nå er Vesterøy skiftplanen endret som alle andre selvfølgelig, nå består Vesterøy kun av deltskift, men de kjører fortsatt ikke på lørdager. Så hvis man ser bort fra at jeg skal på YKB-kurs på torsdag, så skal jeg kjøre på Vesterøy de resterende fire dagene denne uka! Det vil også si at jeg har kjørt en av våre gamle Volvo 8700 dieselbusser i dag. Det går tre slike ute på Vesterøy om dagen, i tillegg til en Solaris midibuss. Når vi startet opp anbudet 1. juli i fjor, var det gassbusser også på Vesterøy, men fordi ØKT bestemte seg for å kjøre Glommaringen hvert 7,5. minutt i rushtiden, så var det litt manko på busser plutselig. Derfor ble blant annet bussene på Vesterøy «tatt tilbake» og erstattet med eldre dieselbusser.

Nå er faktisk Volvo 8700-bussene med internnummer #168, #169 og #170 de nyeste bussene vi hadde når vi fortsatt het BorgBuss. Men stilt opp mot de splitter nye MAN gassbussene, fremstår disse dieselbussene gamle. Buss #168 som jeg har kjørt i dag hadde f.eks tilbakelagt omlag 550.000 kilometer. MAN gassbussene har gått 30-60.000 km bare. Nå er det forsåvidt en fordel å kjøre dieselbusser ute på Vesterøy, da man slipper å måtte kjøre de inn til anlegget til Nettbuss Øst i Fredrikstad for å tanke diesel hver eneste dag. Disse bussene er stasjonert ute på Nesset på Vesterøy og kjører primært skolebuss og «tilbringerbuss» til Timeekspressen i Bratte bakke.

Sjåførene ute på Vesterøy fikk seg nok en liten overraskelse når jeg dukket opp i dag. For det første har jeg jo vært sykemeldt en lengre periode, og så er det også en god stund siden jeg har kjørt ute på Vesterøy. Hvis man ser bort fra skolekjøringen vi hadde på Hvaler Diverse, så har jeg ikke kjørt på Vesterøy siden sommeren 2012. Men det var hyggelig å være tilbake, kjøre dieselbuss igjen og ikke minst rusle frem og tilbake ute på Hvalerøyene! Med unntak av den kombinerte skole/ruteavgangen kl 16.15, så var resten av kjøringen ute på Hvaler.

Men det er ikke bare Vesterøy denne uka som har vært nytt for meg. I forrige uke kjørte jeg Veumbussenfor første gang på flere år faktisk. Jeg kjørte mye forskjellig på min gamle skiftplan Hvaler Diverse, men Veumruta kjørte jeg aldri. Ikke kjørte jeg ruta til Øyenkilen-Vikane heller. Dit hadde jeg to turer på lørdag! Det er gøy å ha variert kjøring og se litt «nytt» nå og da. Men som jeg husket fra før når jeg kjørte Øyenkilen-Vikane, det er helt håpløst å klare mellomtidene der ute. Det gikk veldig fint utover når jeg «bare» kjørte Gressvik-Vikane, men når jeg skulle innom Slevik skole og Øyenkilen på vei tilbake, så var jeg forsinket med en gang. Det gjorde ikke saken noe bedre at jeg fikk et par «reserveløsninger» på bankterminalen heller. Men det er ikke annet å gjøre enn å ta tiden til hjelp. Hvis jeg er i rute til neste tur, er i grunn jeg fornøyd.

                    

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/05/05/pa-vesteroy-denne-uka/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.