Busstur rundt Vesterøy

Det er sikkert ikke alle som har vært i Bukta (Papper) eller Papperhavn på Vesterøy noen gang. Og hvis de har vært der, så har de nok garantert ikke kjørt buss ned disse smale veiene. Veien ned til Papperhavn oppleves nesten som en «autostrada» i forhold til veien ned til Bukta, men det er uansett veldig smale veier vi snakker om. Hvis man møter en bil på disse veiene blir det som regel en som må rygge. Bilder fra Hvalsund-brua har jeg vist dere tidligere, men nå har jeg også to videoer dere skal få lov til å se. Videoene viser turen ned til Bukta (Papper) og Papperhavn. I tillegg har jeg laget en kort video som viser regnværet når jeg var nede på Spjær kl 12:30. Ingen stor videokunst noen dem, men de gjør vel nytta si!

Dagen i dag startet allerede kl 04:10 i morges og arbeidsdagen startet på Vesterøy kl 05:30. Begge videoene er fra første runde rundt på Vesterøy. Første tur derimot går fra Utgårdskilen og ned til Bratte Bakke. Deretter kjører man kl 06:10, men ikke før bussen til og fra Fredrikstad har vært i Bratte Bakke. Avgangs fra Bukta er kl 06:25 og fra Papperhavn kl 06:40. Denne turen har vel gått med tom buss i hele sommer, med unntak av en fast passasjer som kommer på i Papperhavn. Derfor hadde jeg en gylden mulighet til å lage et par videoer. Det vil si, en kamerat av meg holder kameraet mens jeg kjører. For å forsøke å holde kameraet så rolig som mulig blir det støttet på billettmaskinen, men det ble jaggu ikke særlig rolig. For all ristingen i bussen pga de dårlige veiene går videre til kameraet og man ser veldig godt hvor mye bussen faktisk rister på denne turen!

Det gir ett godt bilde på hvor dårlig og smale veiene er på begge disse strekningene. Spesielt strekningen ned til Bukta, den er utrolig trang på flere av stedene. Hvalsund-brua er som dere ser i en klasse for seg. Det er mang en buss som har fått skader og revet av den ene luka etter den andre når man ikke har vært nøye nok med plasseringen inn på brua. Men til dags dato har jeg ingen skader på bussen over denne brua. Satser på at det fortsetter slik! Men det skal ikke mye «feil» før det går galt når man skal ha med seg bakhjula over brua.

På videoene ser man at det regnet i morges, og det har det i grunn gjort flere ganger i dag. Været har mildt sagt vært vekslende. Men i ettermiddag og kveld har det faktisk vært veldig pent vær. Jeg krysser fingrene for at været blir bra på lørdag også, eller i det minste at det blir opphold. Men vi får vente og se på lørdag, det er ikke mye annet man kan gjøre. Forløpig ser det ut til at det er meldt regn på kvelden.

Som dere ser på bildene fra i dag har jeg brukt de svarte Converse ALL STAR-skoa i dag også. I tillegg til LORUS-klokka jeg fikk av Anders rett etter at jeg hadde begynt å jobbe som bussjåfør. Jeg er utrolig glad i denne klokka, og man ser at den har blitt brukt ganske mye! Men nå som jeg har flere klokker å velge mellom, blir ikke «slitasjen» like stor som når man bare har en klokke. Fikk også tatt noen «dramatiske» bilder fra Utgårdskilen i morges. Mørke skyer truer sydfra. I den tredje og siste videoen, legg merke til bråket fra vindusviskerne! Mens de aller fleste sitter og leser avisa eller annet lesestoff når de har tid til overs mellom turene, har jeg en tendens til å ta bilder. Resultatet har dere mildt sagt sett de siste dagene.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2009/08/13/busstur-rundt-vesteroy/

2 kommentarer

  • Greta13 august, 2009 kl 20:45

  Fine snutter, jeg skal ikke kjøre buss på de veiene. det ser fint ut der. Men hvor er veguvesenet? Det er jo faktisk påkrevet med utbedring der.

  • kak13 august, 2009 kl 20:47
   Forfatter

  Det er vel ikke farlig å sitte på med bussen ned dit vel? 😉 Så lenge du slipper å kjøre selv, mener jeg! Det hadde vel ikke akkurat skadet med litt utbedringer nedover til både Bukta og Papperhavn. Men, vi som kjører der flere ganger om dagen med buss, har blitt vant til det og tenker ikke så mye over det, egentlig. MEN, om vinteren er strekningen ned til Bukta en utfordring. På de værste dagene går ikke bussen ned til Bukta.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.