Kjøring på Vesterøy i sommer

Siden skiftplanen jeg kjører på til daglig, Hvaler Diverse, ikke eksisterer om sommeren, er vi nødt til å kjøre noe annet i skolens sommerferie. Hvaler Diverse-skiftene havner på Vesterøy- og Lisleby skiftplanene. Siden jeg kjørte 4 måneder på Vesterøy fra midten av september til midten av januar, var Vesterøy mitt førstevalg for sommeren. Jeg vil primært ha kjøring på Hvaler, og da er Vesterøy en ypperlig plan. I tillegg er det kjøring primært på dagtid og bare hver fjerde helg nå i sommer. Det vil si like lite helg som jeg kjører i dag. Men Vesterøy-planen ser litt annerledes ut enn den gjør de resterende 44 ukene i året.

All skolekjøringen er selvfølgelig borte vekk, og deilig er i grunn det. Det resulterer i at skiftplanene ser litt annerledes ut, blant annet blir skolekjøringen på et av skiftene erstattet med to turer til Torsnes og en til Vesterøy (kun Utgårdskilen). Vesterøy-turen fra Fredrikstad kl 16:10 har forøvrig ingen retur tilbake til Fredrikstad, men korresponderer med buss fra Skjærhalden i Bratte Bakke. Et skift som vanligvis starter kl 6:50 starter opp kl 5:30 i sommer for å ta de to turene som ett rent skoleskift vanligvis kjører. Men dette skiftet er nå ferdig kl 14 istedenfor kl 15:30. Midtskiftet på Vesterøy som vi har kjørt på Hvaler Diverse i år starter en time tidligere med en Tangen-tur i sommer og ikke med avløsning av buss til Fredrikstad i Bratte Bakke. Et annet midtskift vi har ellers i året er kortere om sommeren når Vesterøy har dette skiftet. Istedenfor å starte kl 9:50 starter vi kl 12:25.

Lørdagsskiftet vårt er det ingen endringer på, men sjåførene på Vesterøy har ikke vært vant til å kjøre Glommaringen tidligere. Lørdagsskiftet avsluttet med en Vesterøy-tur før august i fjor, men nå er den turen erstattet med to runder på Glommaringen isteden. Det er fordi det ikke kjøres buss inn på Vesterøy på lørdager lengre. Derfor var vi som skal kjøre på Vesterøy i sommer en liten tur ut i går. Først en middag på Restaurant China og så en tur med Glommaringen. Selvfølgelig primært som ett påskudd for å ta en tur ut, men det ble kjørt en full runde med Glommaringen (riksvei 111 til Sarpsborg og riksvei 109 til Fredrikstad) for å friske opp traseen. Ikke nødvendig for min del, siden jeg kjører dette skiftet hver fjerde lørdag, senest for en uke siden. Vel tilbake til Fredrikstad var det rett ned på Restaurant China igjen for å evaluere inntrykkene etter Vesterøy sitt første møte med Glommaringen!

Jeg skulle egentlig hatt 3 ukers ferie i uke 31, 32 og 33 i sommer, men har valgt å utsette den til ett senere tidspunkt. Derfor skal jeg kjøre alle de 8 ukene i skolens sommerferie på Vesterøy. Trafikk tok selvfølgelig imot dette med åpne armer. Siden Vesterøy får 2 skift fra Hvaler Diverse og bare ett av deres egne skift forsvinner om sommeren, er det behov for en sjåfør ekstra om sommeren. I tillegg kommer selvfølgelig ferieavviklingen. Men jeg skal kjøre fast på den fjerde plassen på Vesterøy i sommer. Jeg vet derfor nøyaktig hva jeg skal kjøre (på jobb) i alle de 8 ukene i sommer. Når jeg er tilbake på Hvaler Diverse igjen den 18. august vil den se litt annerledes ut, men det kommer jeg tilbake til når jeg har mer detaljer.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/14/kjoring-pa-vesteroy-i-sommer/

2 kommentarer

  • Knut21 juni, 2008 kl 23:41

  Jasså… langt år du jobber da…

  «Men Vesterøy-planen ser litt annerledes ut enn den gjør de resterende 44 månedene i året.»

  • kak21 juni, 2008 kl 23:46
   Forfatter

  Hehe, det var nok en liten trykkleif ja. Det skulle vært «44 ukene». Det har nå blitt rettet opp. Takk for opplysningen, Knut! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.