Audi R10 TDI raskere enn under kvalifiseringen

Under den 45 minutter lange oppvarmingen til helgens 24 timers løp på Le Mans var Audi R10 TDI’ene raskere enn de hadde vært under kvalifiseringene på onsdag og torsdag. Det viser at Audi har funnet et veldig godt oppsett for løpet som starter kl 15:00. De tre Peugeot 908 HDi FAP var fortsatt de raskeste rundt den 13.65 kilometer lange banen utenfor byen Le Mans med tidene 3:20.322, 3:22.348 og 3:22.874. Det var forøvrig Peugeot 908 HDi FAP som kræsjet stygt under kvalifiseringen med Ricardo Zonta bak rattet som noterte den raskeste tiden i dag.

De tre nest raskeste under oppvarmingen var Audi R10 TDI #2, #1 og #3 med tidene 3:23.319, 3:25.457 og 3:25.811. Allan McNish slo dermed sin egen tid under kvalifiseringen på 3:23.847. Audi R10 TDI’ene er fortsatt litt bak Peugeot 908 HDi FAP i løpshastighet, men Audi satser på at de skal være raskere i depotet og ha et bedre drivstofforbruk. I tillegg er det selvfølgelig viktig å unngå problemer underveis i løpet. Ihvertfall av den alvorlige sorten. At førerne kommer til å misse litt og være litt utenfor banen må vi bare forvente, men bare de holder seg langt unna å kollidere med andre biler eller autovernet rundt banen, klarer de seg. Hvis man kræsjer og skader bilen underveis i løpet, så må de gjøre alt det de kan for å klare å få den tilbake til depotet, slik at teamet kan reparere bilen igjen.

Jeg har sett det utroligste som har klart å komme seg tilbake til depotet og som har blitt reparert på rekordtid. Siden dette er snakk om ett 24 timers løp, er det fullt mulig å klatre oppover i feltet og få en god plassering selv om man tilbringer lang tid i depotet for reperasjoner. Mener å huske at det var i 2005 at to Audi R8 smalt inn i betongveggen pga oljesøl på banen. Det gikk aller værst ut over den første som kjørte inn i betongveggen, fordi den fikk en annen Audi R8 i hekken i tillegg. Men begge disse to klarte å komme seg tilbake til depotet for egen maskin (det er ikke lov å få hjelp) og ble reparert i rekordfart.

Når 24 timers løpet på Le Mans starter kl 15:00 i dag er det Frank Biela som sitter bak rattet på Audi R10 TDI #1, Allan McNish som sitter bak rattet på Audi R10 TDI #2 og Lucas Luhr som sitter bak rattet på Audi R10 TDI #3. Sjåførbyttene skal foregå i denne rekkefølgen: Frank Biela – Emanuele Pirro – Marco Werner, Allan McNish – Dindo Capello – Tom Kristensen og Lucas Luhr – Alexandre Premat – Mike Rockenfeller. Da satser vi på at alle 3 Audi R10 TDI’ene får være med litt lengre enn i fjor.

Audi R10 TDI #3 med "juniorsjåførene" fikk bare kjørt 23 runder før den smalt i veggen og måtte bryte. Mike Rockenfeller prøvde så godt han kunne å få igang bilen igjen og komme tilbake til depotet, men måtte til slutt gå slukøret tilbake på egne bein. Audi R10 TDI #2 kom heller ikke til mål og fikk bare fullført 262 runder i fjor. Den litt spesielle kollisjonen med Dindo Capello bak rattet startet med at Audi R10 TDI #2 mistet en av hjulene og deretter kræsje inn i dekkbarrieren. Det er som sagt ikke første gang Audi kræsjer en av sine biler under 24 timers løpet på Le Mans, men det er første gang de ikke har klart å få dem tilbake for egen maskin til depot for reperasjon.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/14/audi-r10-tdi-raskere-enn-under-kvalifiseringen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.