Eurosport har senderettighetene til Le Mans i 3 år

Når jeg tidligere i vår fikk nyss om at 24 timers løpet på Le Mans ikke skulle sendes på Motors TV i år men skulle tilbake til Eurosport fikk jeg bange anelser. Før Motors TV tok over for 2006 og 2007 sendte Eurosport bare bruddstykker av det 24 timers lange løpet på Le Mans. De sendte som regel de første timene fra løpet, og så kom man inn i en time eller to nå og da utover kvelden. I løpet av natten sendte de overhodet ingenting. De skylte den gangen på at det var så mørkt at det ikke var noen vits å sende live fra løpet. Men det var nok bare en dårlig unnskyldning fra Eurosport sin side.

Men Motors TV har sendt live fra alle 24 timene i 2006 og 2007. I år er Le Mans tilbake på Eurosport og heldigvis sender de nesten alle de 24 timene. Ifølge det forløpige sendeskjemaet jeg hadde fått tilgang til skulle de sende absolutt alle de 24 timene, men nå viser det seg at mellom kl 0:30 og kl 0:45 i natt sendes det ikke live. Det er vel ikke akkurat verdens undergang, men det er ikke en 24 timers sending. Det er bedre bildekvalitet på Eurosport enn hva jeg er vant til fra Motors TV, men man må igjennom hele løpet sitte og skifte mellom Eurosport og Eurosport 2. Det gjør de nok fordi det ikke er alle som har Eurosport 2, og må derfor la annen motorsport få slippe til på hovedkanalen Eurosport, slik at de som ikke har tilgang til Eurosport 2 også skal få tilgang til noe motorsport denne helgen.

Under oppvarmingen i dag mellom kl 9 og 9:45 fortalte de svenske kommentatorene at Eurosport hadde fått rettighetene til å sende fra 24 timers løpet på Le Mans i 2008, 2009 og 2010. Under kvalifiseringene har jeg sittet og hørt på de britiske kommentatorene som er de samme to som jeg har vært vant til å ha på Motors TV, men i dag under oppvarmingen fikk jeg ikke tilgang til disse to utrolig underholdende kommentatorene. Det ser ut til at jeg må nøye meg med enten de norske eller de svenske. Etter å ha skiftet litt frem og tilbake likte jeg de svenske best av de to nordiske. For å skifte mellom de forskjellige kommentatorene er det bare å velge hvilket språk man ønsker lyden på Eurosport skal være i. Men dessverre klarte jeg ikke å få frem de britiske med å velge «Engelsk» i dag. Det er sikkert fordi det ikke var noen nordiske kommentatorer under kvalifiseringen, og nå som de er på plass får vi ikke tilgang til de britiske. Dessverre.

Det ser forøvrig ut til at jeg ikke får se hele løpet i år, og da snakker vi ikke om de 15 minuttene fra kl 0:30 og kl 0:45 som Eurosport ikke sender. Vanligvis har jeg ikke klart å sitte oppe under alle de 24 timene løpet varer, jeg har måttet gå i seng og få meg litt søvn. Selv om jeg vanligvis har hatt store problemer med å sove godt under Le Mans-løpet. Jeg kommer til å benke meg foran Eurosport fra kl 14:30 når de startet sendingen og se utover ettermiddagen og kvelden. Jeg må selvfølgelig få meg litt søvn i natt og så er det opp igjen i morgen tidlig for å se hvordan det ligger ann etter flere timers kjøring i natt. Men allerede ved 13-tiden regner jeg med at jeg må forlate Le Mans-sendingen for ett ærend i Vestfold. Jeg vil derfor ikke få med meg de to siste timene av løpet. Det spørs selvfølgelig hvor tett det er mellom de i teten, men er det veldig tett kan det være to utrolig halsbrekkende timer. Hvis det derimot er komfortabel distanse mellom de i toppen, pleier som regel tempoet å roe seg litt ned mot slutten og sørge for at man kommer helskinnet til mål.

Audi R10 TDI har vært helt i skyggen av Peugeot 908 HDi FAP under kvalifiseringen og må derfor nøye seg med å starte fra fjerde, femte og syvende startposisjon. Litt overraskende var det at Audi R10 TDI #1 ble slått av Lola Aston Martin #10 som er den raskeste av de bensindrevne LMP1-bilene. Men startposisjonene til ett 24 timers løp har ikke så veldig stor betydning. Det er mest prestisje og gir en ganske stor mediadekning. Jeg går ut ifra at Peugeot 908 HDi FAP har gått en seiersgang i franske medier allerede. Men det blir spennende å se hva overskriftene blir når 24 timers løpet på Le Mans får det rutete flagget kl 15:00 på søndag.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/14/eurosport-har-senderettighetene-til-le-mans-i-3-ar/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.