Le Mans og ALMS i gang

Neste helg braker det løs med en ny sesong av ALMS (American Le Mans Series). Audi stiller også i år til start med deres Audi R10 TDI. Dette blir det første året Audi R10 TDI kjører alle løpene. I år er det også snakk om 12 løp. Sesongåpningen er 12 timers løpet på Sebring den 17. mars. Dette løpet har Audi vunnet med Audi R8 og Audi R10 TDI hvert eneste år siden år 2000. Fabrikksfører hos Audi, Tom Kristensen vant også dette løpet i 1999 med en BMW. Tom Kristensen vant også i 2000, 2005 og 2006. Førerne som skal være med under 12 timers løpet Sebring og 24 timers løpet Le Mans er Dindo Capello, Tom Kristensen, Allan McNish, Frank Biela, Emanuele Pirro og Marco Werner. Resten av ALMS-sesongen skal dog ikke Tom Kristensen og Frank Biela være med på, da det bare er behov for 2 førere pr. bil i resten av sesongen. Tom Kristensen kjører også hele DTM-sesongen, og har derfor mer enn nok å fylle tiden med i år! 🙂

Det kan bli vanskeligere enn noensinne for Audi å sikre seg en ny seier på Sebring, og ikke minst i resten av ALMS-sesongen. Audi R10 TDI har fått redusert dieseltanken med 9 liter foran årets sesong. Det vil si at bensindrevede biler har en tank på 90 liter mens Audi R10 TDI har en tank på 81 liter. I tillegg har bilene i LM P2-klassen som er 150 kilo lettere enn LM P1-klassen mulighet til å kjøre med flere hestekrefter i ALMS-serien enn på Le Mans.

Jeg skrev i oktober at det kom til å bli ingen motorsport på car.kak.net i 2007, men helt blottet for motorsport blir det nok ikke. Jeg har valgt å fortsette å satse på ALMS og Le Mans på car.kak.net. I tillegg kommer jeg til å publisere motorsport-innlegg som før her på blog.kak.net. Som nevnt tidligere, dette var en prioritering jeg var nødt til å foreta nå som jeg ikke har like mye fritid til å jobbe med kak.net lengre. Men jeg håper at dere vil sette pris på og ha nytte av det jeg fortsatt publiserer her på kak.net! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2007/03/07/le-mans-og-alms-i-gang/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.