I gang med busslappen

Da har jeg startet på busslappen. Jeg har idag vært igjennom grunnkurs storbil hos Wright Trafikkskole her i Fredrikstad. Må innrømme at dette grunnkurset virket litt meningsløst å måtte være igjennom før man kan ta kjøretimer på buss, når man har førerkort på bil. Det var ingenting nytt, som du ikke allerede burde kunne når man har førerkort klasse B (personbil). Med unntak av litt informasjon om kjøre- og hviletid. På buss gjelder dette kun på ruter/turer som er lengre enn 5 mil. På ruter kortere enn 5 mil er det ingen slike regler.

Vi var også med en liten tur i en minibuss, for å få demonstert 2 måter å «kjøre» på. På vei ut kjørte kjørelæreren på en måte som var av en litt «hissig» måte, men brøt ingen trafikkregler eller fartsgrensen. På vei tilbake kjørte han mye roligere, mer aktpågivende og noe som kalles «økonomi-kjøring». Det har med økonomi (drivstofforbruk) og at det skal være så behagelig for passasjerende som mulig. Etter å ha brukt kollektivtrafikken de siste 2-3 årene, skal jeg love deg at jeg fort legger merke til om en sjåfør kjører «økonomisk» eller om det er «tut og kjør». Det værste er at sjåføren som kjører «økonomisk» ikke bruker noe særlig lengre tid på turen enn den som kjører «så hardt som remmer og tøyler tåler». I tillegg er det selvfølgelig en mye mer behagelig tur for passasjerene!

Jeg har ikke fått lagt opp til noen kjøretimer enda, men kjørelæreren for klasse D (buss) skal ringe meg en av de nærmeste dagene og avtale tid. Kjørelæreren som hadde grunnkurset idag har bare C1 (liten lastebil) og D1 (minibuss). Men jeg har blitt satt opp på ulykkesberedskap i Moss den 22. september. I tillegg til ulykkesberedskap skal vi også gjennom en brannøvelse den samme dagen. I tillegg er jeg som nevnt tidligere satt opp på teorikurs for klasse D (buss) fra den 4. september. Da er jeg endelig igang og skal prøve å komme meg igjennom dette så fort som mulig! 🙂

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/08/10/i-gang-med-busslappen/

1 kommentar

    • Kim15 august, 2006 kl 12:04

    Interressant. Etter å ha pendlet en del måneder med buss fra Drøbak til Oslo har jeg merket at det er 3 typer kjøring på edru busssjåfører. 1. Høy aksellerasjon og bråbremsing. Helt umulig å drikke varme drikker og en begynner å bli interressert i avstanden busssjåføren holder. Passasjeren er svært sliten og ikke framme et minutt før. 2. Veldig slingrete og noe saktere og en lurer litt på om bussjåføren har tatt på linsene eller ei. 3. Sinnsyk fart i tettbygd strøk og en er glad vinduene ikke kan åpnes og til og med famler etter sikkerhetsbeltet. Samtidig holder man fartsgrensen på motorveien for å veie opp alle trafikkforseelser utenfor. Man er framme et minutt tidligere og fem nestenulykker senere. 4. Man skravler med alle som skal på, kjører helt fint i 130 på motorveien. Da trenger man ikke dra på tusenfryd etterpå.

    Men, det jeg skulle ha sagt. Lykke til med busslappen også gleder jeg meg til å kjøre buss i fredrikstad til høsten!

    Mvh. Kim

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.