I gang med modultester igjen

Siden forrige innlegg i romjula har man jo vært igjennom nyttårsaften og bursdagen min som var 10. januar. Jeg er ikke den som gjør så fryktelig mye styr ut av bursdagen min, det er jo noe som skjer hvert eneste år, og man kommer bare nærmere og nærmere grava. Man kan selvfølgelig feire at man har levd ett år til, men. Det ble hyggelig selskap med familien på fredagen og med noen venner på lørdagen. Det virket som gjestene var ganske fornøyd med maten jeg laget også. Det ble hjemmelaget pizza på fredag (med ny pizzasaus i forhold til før) og chilimarinert indrefilet av svin surret i bacon stekt på seng av gulerøtter, løk og paprika med potetbåter og peppersaus til!

Jeg var litt uheldig med potetene på lørdag, men vi rodde den forholdsvis greit i land. Potetene skulle stekes i 12-15 minutter, så jeg stekte dem i 15 minutter. Men når man hadde såpass mye poteter så viste det seg at det ikke var lenge nok. En del av potetbåtene var derfor kalde (les: frosne på det værste), så de måtte en runde til i stekeovnen! Men se bort fra det var middagen vellykket! Jeg hadde også litt rester igjen, så jeg hadde «kongemiddag» i et par dager etterpå også! Det er bare tredje gangen jeg har laget dette, men det er første gang jeg har laget det til så mange. Så det ble tre indrefileeter og tre poser med båtpoteter. Men man lærer så lenge man lever. Jeg kommer nok til å steke potetene mye lengre neste gang!

Jeg har også fått prøvd meg på litt forskjellig vinterføre etter nyttår. Både med enorme snømengder og med våt speilblank is. Det har heldigvis gått veldig bra, og det gjør det som regel hvis man tar det pent og bruker den tiden man trenger! Men noen ganger er det så forferdelige forhold at det er dømt til å gå galt. Forrige mandag var det speilblank is både her og der og vi hadde store problemer med bussene på steder som Hvaler, Tangen og Torsnes. Jeg for min del var såpass heldig at jeg ikke begynte før kl 11.05. Så da var mesteparten av problemen over allerede. I tillegg skulle jeg så og si bare kjøre hovedveier. Se bort fra Torsnes da, men da hadde jeg fått beskjed om å ikke kjøre Roppestad og Nes. Så da gikk det knirkefritt også!

I slutten av forrige uke hadde jeg et par «kontordager» (møtevirksomhet) og i dag har vi startet opp med modultester i kompetanseløftet igjen! Det vil si at jeg er «stasjonert» i kjelleren på Instistutt for Journalistikk i Nabbetorpveien i 2 uker! Det er helt greit for meg å slippe å kjøre på glatta om dagen og det er i tillegg veldig deilig med litt avveksling fra hverdagen! I tillegg er det vel ikke til å stikke under en stol at jeg liker å pusle med sånt. Sitter og registrerer deltakere, legger til og fjerner modultester, lagrer resultater og hjelper til underveis hvis det er noe deltakerne lurer på. Det blir riktignok lange dager, men det er for en kort periode, så da går det bra! I tillegg er det jo hyggelig når man ser «takken» i lønningsposen neste måned!

I dag fikk jeg meg en liten overraskelse når jeg kom hjem. I følge den trådløse utetemperaturmåleren jeg har ute på rekkverket på verandaen så var det 23 kuldegrader! Litt merkelig når det var bløtt ute liksom. Og ikke lenge etterpå var det 30 kuldegrader! Noe sier meg at det har klikka for utetemperaturmåleren min! Det kan selvfølgelig være forbigående, men hvordan skal man kunne stole på den igjen? Når den viser så fryktelig galt som den gjør nå, så skjønner man det jo. Men hvis det bare er noen få grader feil, så er det jo ikke så lett å oppdage. Vi får se hvordan den oppfører seg de nærmeste dagene, og eventuelt kjøpe en ny hvis den ikke kommer på bedre tanker!

I kveld har jeg gjort det jeg kan for å prøve å hjelpe en admin for et forum å komme på beina igjen. Forumet har vært nede i lengre tid og de har ikke lyktes å få det opp å gå igjen. Det har derfor haglet med meldinger via admin og meg på facebook i håp om å prøve å komme med noen tips som kunne løse problemet. Nå vet jeg riktignok ikke om problemet har blitt løst enda, men jeg har fått avdekket at forumet har blitt hacket og infisert av en trojaner av typen php:Agent-BD [Trj]. Jeg har reddet en nettbutikk en gang som hadde blitt utsatt for den samme møkka, men det er litt jobb å få det opp å gå igjen. Spesielt hvis man pga store mengder modifikasjoner og grafikk er nødt til å gjøre alt sammen manuelt. Nå hadde heldigvis admin for dette forumet mulighet til å bare ta backup av mysql-databasen, slette hele websiden på webhotellet og installere alt på nytt igjen. Jeg krysser fingrene for at det går bra og at dette var løsningen på problemet. Men man er nødt til å holde programvaren man bruker på internett oppdatert, ellers blir man fort offer for hackere som utnytter gamle sikkerhetshull i programvaren!

 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2011/01/17/i-gang-med-modultester-igjen/

3 kommentarer

  • kak17 januar, 2011 kl 22:28
   Forfatter

  Snakk om væromslag! Nå mener den trådløse utetemperaturmåleren min at det er 70 varmegrader ute! Fritt for ikke å gå ut nå! 😀

 1. Hei, Ken-Arild! Tusen tusen takk med all hjelp til forumet vårt. Jeg tror vi får det til nå. 🙂

  • kak18 januar, 2011 kl 00:44
   Forfatter

  Bare hyggelig å hjelpe til Svein Erling! Det hadde vært for gæli om forumet gikk til helvette også!

  Ser i skrivende stund at forumet er oppe og går igjen! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.