Vel overstått?

Vi kom oss igjennom jula i år også. Ikke det at det var noen stor utfordring egentlig. Denne jula er den minst stressende og mest behagelige jula jeg har vært igjennom noen gang. Jeg hadde informert familien om at jeg ikke ønsket julegaver i år, og det var derfor heller ingen julegaver som skulle kjøpes inn. Med unntak av julegave til de tre jeg er onkel til selvfølgelig. De kunne jeg aldri i verden finne på å slutte å kjøpe julegaver til. De er jo tross alt barn! Å kjøpe julegaver til onkelbarna mine er de enkleste gavene å kjøpe. De får selvfølgelig alltid leker av onkel, hva har man ellers onkel til? Man får ikke kjedelige klær eller sokker av onkel vet du. Det er jo rett og slett uhørt! hehe

Når de blir eldre er det sikkert mer interessant med klær, men jeg for min del har litt noia for å kjøpe klær til andre enn meg selv. Størrelse? Farger? Er dette noe som andre enn meg selv liker? Ja du skjønner, jeg kjøper bare klær til meg selv. Hvis noen ønsker seg klær, kjøper jeg heller et gavekort så kan man velge selv hva man vil kjøpe! I fjor var det brettspill som var temaet mitt, i år var det Wii-spill. I tillegg til at de fikk noe annet ved siden av! Den eldste jeg er onkel til syntes det var veldig rart at jeg ikke fikk noen gaver, og synes det rett og slett var trist når jeg fortalte at jeg ikke ønsket meg noen julegaver i år. Men, jeg for min del synes det var helt greit. Vi får se om det repeteres neste år.

Som man kanskje har skjønt ble julaften feiret sammen med familien og de jeg er onkel til, så det stod ihvertfall ikke tilbake på gavene i år. Det var veldig mange gaver under juletreet. Noen få av dem var til de voksne, men mesteparten var til de tre barna, naturlig nok! Men det jeg ville kose meg med denne jula var samværet med familien og ikke minst all den gode maten! Og det kan man vel trygt si at jeg fikk ganske mye av også. Jeg spiste julemat tre dager på rad. Jeg må innrømme at det var utrolig deilig med noe annet til middag i dag. I dag benyttet jeg anledningen til å kose meg med pepperbiff med båtpoteter, grønnsaker, peppersaus og hvitløksbaguett! Det var virkelig snadder!

Jeg er forøvrig også tilbake på jobb i dag. Men siden det er romjula så er det dårlig med skolekjøring og dagene blir derfor både kortere og roligere. Jeg slapp skolekjøringa i begge ender av skiftet i dag. I tillegg er det færre passasjerer enn normalt. Rimelig behagelige dager på jobb som bussjåfør med andre ord. Men jeg må si at det begynner å bli rimelig glatt på veiene i distriktet nå. Spesielt i rundkjøringer og kryss. Det virker som om stat og kommune har slutta å strø og salte, og det gjorde de noen dager før jul. Så det blir bare værre og værre på veiene. Men jeg har heldigvis sett dem vært ute med litt sand i dag, men når de plutselig slutter å salte slik som de gjorde før jul, blir det fryktelig glatt på veiene. Men det er ikke annet å gjøre enn å ta det rolig og bruke den tiden det tar på å komme seg trygt frem! Det er nemlig tre ting jeg er opptatt av i trafikken: Sikkerhet, sikkerhet og sikkerhet.

Akkurat i dag har det vært mildere enn normalt, rundt 5-7 kuledegrader bare, og det er jo ganske mildt i forhold til de 12-18 gradene vi har hatt den senere tid. Det har derfor ikke vært så bitende kulde og ikke like stort behov for hansker og lue i dag. Men såvidt jeg har forstått på værmeldingen kommer kulda i store mengder på torsdag igjen! Hvor lenge blir den værende da mon tro? Nå har jeg riktignok ikke opplevd temperaturer ala de jeg hadde på Veum enda her på Greåker, men 18 kuldegrader er rimelig kaldt det også. Men natt til 10. januar noterte jeg 28.5 kuldegrader på Veum. Men nå er jo også Veum kjent for å være et «kuldehøl». Så det er mulig vi har vært i nærheten av disse 28.5 kuldegradene allerede i år på Veum. Jeg bor bare ikke der lengre. Heldigvis for det, får man vel si.

Det er er utrolig deilig med sin egen nye leilighet. For ikke å snakke om at den er utrolig mye lettere å holde varm! Jeg regner også med at strømregningene kommer til å være ganske mye lavere her også, enn hva jeg var vant til på Veum. Som nevnt tidligere har jeg både natt- og dagsenking av temperaturen her, og det sparer jeg nok også en del på vil jeg tro. Normaltemperaturen her er satt til 20 grader, mens natt- og dagsenketemperaturen er satt til 15 grader. Selv om temperaturen ikke har vært lavere enn 16.8 grader. Som regel ligger den på rundt 17-17.5 i senkeperioden. Jeg har fortsatt ikke hatt noe behov for å sette i gang noe varme på enten soverommet eller badet. Døra på badet står åpent hele dagen, så det er samme temperatur der som resten av leiligheten. Døra til soverommet er lukket hele dagen, men står på gløtt om natta, for å regulere temperaturen der inne. For ikke å snakke om for å sørge for litt avtrekk fra soverommet.

Neste år har jeg rimelig mange uker ferie å ta av, så jeg lurer litt på hva jeg skal bruke dem til. Det blir vel noen uker både her og der, tenker jeg. Jeg har sittet og titter litt på både Norwegian sine sider og på restplass.no, men forløpig har jeg ikke funnet noe interessant og/eller slått til på noe. Men det er utrolig mye interessant og spennende! Ikke bør det koste så fryktelig mye penger heller. I år har det jo ikke blitt noen tur til København, noe jeg egentlig hadde planer om. Men da må jeg ihvertfall få til en tur neste år. Det begynner jo også bli veldig lenge siden jeg var i Frankrike. Jeg hadde riktignok ferie i juli, men da var jeg bare hjemme. Det er deilig bare å ha fri fra jobben, men ekstra hærlig når man reiser bort. Årets ferie ble kanskje litt «ventet i hjel» når jeg hadde lagt inn bud og fått tilslag på min nye leilighet. Det må ihvertfall være den dyreste ferien min noensinne! Fordelen med den ferien er at investeringen kan nytes i lange åndedrag hver eneste dag, 365 dager i året!

Akkurat nå sitter jeg med mine Denon AH-D2000 hodetelefoner og hører på et samlealbum med Nirvana. Det er i grunn veldig lenge siden sist jeg satt og hørte på Nirvana. Akkurat denne plata er det derimot ikke mer enn et par uker siden jeg kjøpte. Har kjøpt litt forskjellige cd-er og ikke minst filmer fra play.com den senere tid. Filmsamlingen har mildt sagt vokst i stort tempo de siste månedene. Det er ikke til å tro, men jeg har allerede bodd her i 4 måneder. Hvor blir det av tiden liksom? Den flyr til tider avgårde i formidabelt tempo! Nå som sola har snudd, eller hva det heter, blir det lysere og lysere om dagen. Før vi vet ordet av det er det vår og alt blir grønt og fint ute. For ikke å snakke om at det blir varmere og mer behagelig å være ute! Temperaturen stiger og strømregninga synker. Det er noe vi liker!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/12/27/vel-overstatt/

1 kommentar

    • Greta27 desember, 2010 kl 23:31

    Hei. Fortsatt god jul. Har vært en tur på grava i dag, Ryddet litt og la på en krans, hadde med den hjertekransen fra i fjor den er like pen. Tente et stort lys som skal lyse i en uke. Det ble fint der. Julekvelden var Marius her det var hyggelig og rolig, i forhold til når vi feirer med ungene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.