Det er fortsatt liv i meg

Nå er det over to måneder siden sist jeg skrev et innlegg i bloggen. Det er ikke fordi jeg har vært syk, hatt det dårlig eller på noen måte vært «fraværende». Jeg har bare hatt mye å gjøre, prioritert andre ting og det har kanskje ikke vært så mye «å skrive hjem om» heller. Sånn er det jo innimellom. Jeg skriver når jeg har noe fornuftig å komme med. Eller som nå fordi jeg vil fortelle at jeg lever i beste velgående, og at det ikke er noe galt. Jeg har fått noen forespørsler på at det har blitt lite blogg og twitter i det siste. Jeg lover ingenting, men vi får se om det kanskje blir litt mer fremover!

Det som derimot har opptatt meg I det siste har vært mye jobbrelatert. De siste 2-3 ukene har jeg kjørt buss igjen, men tre uker før det var jeg instruktør/sensor/eksamensvakt eller hva jeg skal kalle det i kjelleren på Institutt for journalistikk på Østsiden. Da skulle kollegaene mine avlegge «eksamen» i modul 4 i kompetanseløftet som vi holder på med for tiden. For de av dere som ikke vet hva dette kompetanseløftet er for noe, så er det noe arbeidsgiverne stilte som krav for å få igjennom bussbransjeavtalen. De ønsket å få noe igjen for deler av lønnsløftet vi får med bussbransjeavtalen. Vi må derfor gå igjennom et ganske stort pensum og gå opp til eksamen for hver av de 4 modulene. Vi får et lønnstillegg for hver beståtte modul.

Disse tre ukene bestod av lange dager, og når jeg kom hjem lagde jeg meg noe mat og havnet ofte foran tv’en for å se en film, tv-episoder eller lignende for å slappe av. Deretter var det senga som stod for tur og en ny arbeidsdag. Siden 5. november har vi vært inne i en ny «leseperiode» med eksamen i begynnelsen av januar. Da ender jeg opp i kjelleren på Institutt for journalistikk igjen. Det kan til tider være hektisk, men i grunn ganske fine arbeidsdager. Det er ikke meg i mot å ha noen alternative arbeisdager og uker innimellom. Det skader ikke med variasjon i arbeisdagen, ikke sant?

Men før vi kommer dit er det jula som står for tur. Jeg for min del har tatt ett ganske stort valg i den sammenheng. Det er noe jeg har tenkt på mange ganger, og spesielt i år. I år har jeg informert familien at jeg ikke ønsker noen julegaver. Da er det vel ganske naturlig at det ikke er noen som får julegaver av meg heller. Med unntak av de tre onkelbarna jeg har, selvfølgelig. Det er helt utenkelig å ikke gi dem julegaver! Jeg må si at det bare blir vanskeligere og vanskeligere å gi julegaver til voksne. Ikke det at bursdagsgaver er så veldig lette de heller, men da har man ihvertfall ikke så mange som skal kjøpes inn på en gang. I år skal jeg derfor gå inn i juletiden uten å måtte bekymre meg for hva jeg skal kjøpe av julegaver.

De aller fleste av oss voksne har det meste av det vi trenger og man føler rett og slett at man bare «bytter penger». Det er gøy å gi gaver, ikke misforstå meg, men da forutsetter det at man finner på noe «fornuftig». Enten noe man vet at man trenger eller noe man kanskje ikke er klar over at man trenger enda. Men å bare kjøpe noe for å kjøpe noe, blir for dumt. Det er sikkert mange som er uenig med meg i dette, men dette er ihvertfall noe jeg har tenkt å prøve i år. Så får vi se om det blir en permanent løsning eller ikke. For de som allikevel ønsker å gi meg noe, vent heller til bursdagen min i januar!

Til slutt vil jeg nevne at jeg stortrives min nye leilighet her oppe i Greåkerdalen! Jeg begynte forøvrig å fyre (med strøm) for to uker siden og jeg regner med at det kommer til å bli en mye hyggeligere opplevelse enn på Veum. Nå tenker jeg både på at det kommer til å være lettere å holde det varmt her og at strømregningene garantert kommer til å bli hyggeligere! På Veum var det svinedyrt å holde det nogenlunde varmt, allikevel hadde jeg det alt annet enn varmt. Under den værste kuldeperioden var jeg fornøyd om jeg fikk 18 grader inne. Skulle jeg ha besøk prøvde jeg å få det enda litt varmere, men allikevel kostet det skjorta og vel så det.

Forløpig er det bare i stua jeg har slått på varmen, og det med mine to Adax Neo panelovner på 800w hver. De har elektronisk termostat med dag- og nattsenking. Forløpig har jeg satt normaltemperaturen til 20 grader, så får vi se om det blir passe. Nattsenking er mellom kl 22 og kl 05 og dagsenking er mellom kl 10 og kl 15. Ved natt- og dagsenking er panelovnene til å holde minst 16 grader. Nå har det forløpig ikke vært så kaldt at temperaturen inne har vært i nærheten av å synke så mye, den har på det kjøligste vært nede på 19 grader under nattsenkingen. Etter hva jeg har lest når det gjelder nattsenking sparer man 5% på strømregningen for hver grad man senker temperaturen om natta. Når det gjelder tidspunktene for natt- og dagsenkingen, så er det mildt sagt en kompromiss mellom de forskjellige arbeidstidene jeg har på skiftplanen min. Jeg er som regel i seng til kl 22, oppe litt over kl 5, hjemme en tur mellom kl 9 og 12 når jeg har deltskift og slutter tidligst kl 15.

Forløpig er det ikke så veldig mye snø vi har fått her i distriktet, men det har vært ganske kaldt til tider. Derfor er det utrolig deilig å ha bilen i garasje! Det er bare å gå ned i garasjen, starte opp bilen og kjøre til jobb, mens andre må stå ute og feie vekk snø og skrape is! Dette skal uten tvil bli en utrolig mye mer behagelig vinter enn på lenge!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/11/23/det-er-fortsatt-liv-i-meg/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.