Mye forskjellige busser

Etter at jeg var tilbake på Hvaler Diverse igjen har jeg mildt sagt kjørt rimelig mye forskjellige busser. På Vesterøy kjører vi i grunn tre faste busser, alle av samme type, så det blir ikke store variasjonen. På Hvaler Diverse derimot er variasjonen stor. Alt fra den eldste bussen vi har på anlegget i Fredrikstad, #94 til de nyeste Volvo 7700 gassbussene våre. Jeg har for første gang kjørt Fagforbundet-dekorerte #177 som kjører på biogass produsert på Øra. Jeg har også kjørt Volvo 8700 #170 som er den nyeste bussen vår av den typen. Noen har sikkert lagt merke til at vi har #171-176 også, men de fem første er brukte busser kjøpt fra Stavanger og #176 er en demobuss fra Volvo som vi har kjøpt og lakkert i våre farger.

Siden vi på det meste kjører tre busser i løpet av en dag (enda fler hvis det skjer noe ekstraordinært) er det rimelig stor forskjell på hvordan disse er å kjøre. Kjørestilen må derfor endres like mange ganger for at det skal være en komfortabel reise for passasjerene! Noen er rask som en rakett, andre er late som et esel og andre har ekstremt følsomme bremser mens andre krever litt mer «tråkking». Noen er snille med girskiftene, menes andre er litt mer brutale. Bussene krever derfor å bli behandlet på litt forskjellig måte. Jeg må innrømme at overgangen fra mine «vanlige» busser til gassbuss #177 var rimelig stor.

Det er mulig at passasjerene ikke la merke til noe ekstraordinært, men jeg syntes ihvertfall ikke det var en behagelig reise den første strekningen. Men jeg fikk jo dreisen på det etterhvert. Neste gang jeg kjørte bussen gikk det mye bedre! Det er med andre ord ikke bare å sette seg ned bak rattet og tråkke gassen i bånn. Her er bilder av noen av de bussene jeg har kjørt de siste ukene. Det har vært dårlig med oppdateringer her i bloggen i det siste, men det er en kombinasjon av at jeg har hatt fryktelig mye å gjøre og at det kanskje ikke har vært så mye å «skrive hjem om». Men det ser ut til at det kan bli litt roligere fremover, både så jeg har tid til å være litt sosial og ikke minst skrive litt her i bloggen!

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2010/09/19/mye-forskjellige-busser/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.