Våre nye busser

Som kjent vant Nettbuss Østfold anbudet for Nedre Glomma og Indre Østfold i fjor høst. Nå er det ikke lenge igjen før Nettbuss Øst (Nettbuss Østfold har blitt fusjonert inn i Nettbuss Øst) starter opp anbudskjøringen sin for nettopp Nedre Glomma og Indre Østfold. Datoen for oppstart er 1. juli 2013 og alle MAN gassbussene  som skal benyttes i Nedre Glommaregionen har mildt sagt rullet inn på rekke og rad  til MAN i Sarpsborg. Jeg har hatt gleden å tatt en liten tur med en av våre nye 15-metere og vært med en lengre tur med en 12-meter. Bussene er utrolig fine å se på og er i tillegg veldig gode å kjøre! Man merker virkelig at verden har gått fremover når det gjelder gassbuss!

Jeg kommer nok til å komme mer tilbake til de nye gassbussene når de har blitt satt i trafikk, men dette lover veldig godt for tiden fremover! Nye ting i forhold til våre gamle busser vil være klimaanlegg, setebelter på alle seter, videoovervåking i hele bussen, alkolås og diverse andre ting som ikke betyr noe for passasjerene! Men jeg regner med at passasjerene våre i Nedre Glomma kommer til å sette stor pris på at de nye bussene er utstyrt med klimaanlegg! De nesten 100 nye gassbussene som settes i drift i løpet av kort tid er splitter nye og fine, og jeg håper at de får lov til å være slik i lang tid fremover! Siden alle bussene er videoovervåket, vil det nok ha en ganske stor preventiv effekt når det kommer til tagging og annet herverk i bussene våre! Bildene er først av en 12-meter og så en 15-meter av typen MAN Lion City gassbusser som skal gå her nede i Nedre Glomma. Bussene som skal brukes i Indre Østfold er Volvobusser som kjører på biodiesel.

      

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/06/06/vare-nye-busser/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.