Nye hodetelefoner

Etter at jeg kjøpte meg en Apple iPod Touch for snart 2 uker siden, har jeg testet litt forskjellige «øreplugger» og hodetelefoner før jeg kom frem til noe jeg likte. Først var jeg spent på om de nye Apple EarPods som fulgte med ville fungerer eller ei. De tradisjonelle ørepluggene fungerer nemlig ikke i mine ører, derfor var jeg spent på om den nye modellen til Apple ville fungere. Men det gjorde dem ikke, for å dra en kjapp konklusjon. Jeg sliter med at de sklir ut av øra, og det er rett og slett bare fryktelig irriterende. Derfor var jeg brått på utkikk etter noe bedre. Og den veien var litt «kranglete» for å si det sånn.

De eneste «ørepluggene» som fungerer i mine ører (aner ikke om det er noe spesielt med mine ører, men vanlige øreplugger fungerer ikke) er de som har en slik «gummipropp» som får «ørepluggene» til å sitte fast i øregangen. I tillegg stopper de effektivt støy ute også, så man går rett og slett i sin egen verden med musikken sin. Men, jeg hadde valgt å heller prøve å finne meg noen hodetelefoner jeg kunne bruke til iPod’en. Men da er det jo brått et lite dilemma man snubler over. Skal man ha kompakte hodetelefoner som man kan bruke «on the go» eller skal man ha hodetelefoner er litt mer normale i størrelsen og låter enda bedre?

Jeg prøvde meg på B&W P3 som er en veldig kompakt og stilig hodetelefon, men jeg ble rett og slett ikke komfortabel med lyden fra disse. Det som var «feilen» med dem var at diskanten var veldig tilbaketrukket. Jeg har aldri vært borti noen hodetelefoner som har hatt så tilbaketrukken diskant noen gang. Jeg har et par Denon AH-D2000 som jeg bruker her hjemme, og det er ikke så rart at jeg bruker disse som referanse når jeg skal bedømme andre hodetelefoner. De låter rett og slett helt fantastisk også da! Jeg må innrømme at jeg synes det var utrolig merkelig at B&W som er kjent for å være veldig nøytrale på lyden sin, leverer et produkt som har en så tilbaketrukket diskant. Men det er jo selvfølgelig fullt mulig at det er mange andre som foretrekker det slik. Jeg gjør det ihvertfall ikke.

Alternativet for å få noen enda mer velspillende kompakte hodetelefoner var å gå opp til B&W P5, men jeg synes da at det begynte å bli i overkant dyrt. Derfor gikk jeg tilbake til Denon AH-D321, hodetelefonene som jeg lydmessig hadde foretrukket når jeg sammenlignet Denon AH-D321 og B&W P3. Men i første omgang valgte jeg å gå for B&W P3 pga den mye mer kompakte størrelsen på hodetelefonene. Selv om de faktisk også var ganske mye dyrere enn Denon sine. Men den kompakte størrelsen og designet til B&W måtte til slutt si seg slått av den gode lyden i Denon AH-D321. De er på ingen måte så kompakte og praktiske som B&W P3, men det er nok lettere for meg å leve med størrelsen på Denon AH-D321 enn den tilbaketrukne diskanten på B&W P3.

Hvis jeg derimot skulle ha behov for veldig kompakte hodetelefoner fra tid til annen, har jeg hodetelefoner fra KOSS i tillegg som er ultrakompakte. De aller fleste hodetelefoner eller «øreplugger» som er ment til å brukes «on the go» har også kontroll til iPod/iPhone/iPad og slik på enten ledningen eller andre steder. Mine nye Denon AH-D321 hodetelefoner har en artig løsning på dette. På høyre «klokke» på hodetelefonen vrir du fremover for å øke volumet og bakover for å senke volumet. For å enten pause musikken eller svare en innkommende samtale (hvis du har iPhone) trykker du på dette «kontrollhjulet». Disse hodetelefonene har også innebygget mikrofon, så du slipper å ta av deg hodetelefonene og ta frem mobiltelefonen. Nå har ikke jeg en iPhone, så den siste funksjonen der får ikke jeg noe særlig glede av, men artig lell.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/06/06/nye-hodetelefoner/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.