Nye busser på Glommaringen til uka!

På mandag starter sommerproduksjonen i busstrafikken i distriktet. Det vil si at skoleferien har startet, vi i bussyrket har startet på vår ferie allerede (noen av oss ihvertfall) og det reduseres i produksjonen i forhold til i vinterhalvåret. Det er noen smågrep her og der, noen få ruter bortfaller og Glommaringen reduseres til «bare» 4 avganger i timen. Det vil si at den går 2 ganger i timen på riksvei 109 og 111. Av erfaring pleier det å bli rimelig fullt på disse avgangene om sommeren, så Østfold Kollektivtrafikk har valgt å starte opp med de nye bussene våre allerede fra førstkommende mandag på Glommaringen! Det vil si at fra mandag vil vi allerede se våre 15 meters gassbusser fra MAN i trafikk mellom Fredrikstad og Sarpsborg!

Vi har den senere tid vært igjennom opplæring på de nye bussene, det vil si bruken av bussen rent teknisk fra førerplass og ikke minst hvordan det er å håndtere en 15 meter buss kontra 12 meter buss som vi aller fleste er mest vant med fra før. Derfor har bussene allerede vært synlig i trafikkbildet allerede, men det er ingen passasjerer som har hatt gleden av å være med de nye bussene enda! De har virkelig noe å glede seg til! Bussene er splitter nye og jeg regner med at passasjerene kommer til å sette utrolig stor pris på at alle bussene har klimaanlegg fremover! Fra mandag er det bare de 4 bussene på Glommaringen som blir satt i trafikk, men påfølgende mandag 1. juli kommer resten av bussene over hele distriktet! Da blir alle bussene som kjøres i Nedre Glomma regionen i dag «parkert» og en splitter ny busspark med gassbusser erstatter den gamle bussparken!

Bussen på bildene her er riktignok «bare» en 12 meter, men jeg har hatt gleden av å være med en tur med denne bussen i dag, og det er en utrolig behagelig buss å være med i som passasjer, og jeg vet at den er også veldig behagelig å kjøre som sjåfør! Etter at bussen hadde stått en stund i sola var det naturlig nok ganske varmt i bussen, men det tok ikke lang tid før klimaanlegget hadde senket temperaturen i bussen til et mye mer behagelig nivå! I tillegg til at passasjerene kommer til å sette stor pris på klimaanlegget, vil jeg tro at sjåførene også vil sette utrolig pris på å få en kjøligere buss å kjøre på de varme dagene om sommeren! Jeg vet ihvertfall at jeg kommer til å sette utrolig stor pris på det!

Legg også merke til dekoren som denne bussen har fått, her skal det virkelig markedsføres at det kjøres på biogass og miljøprofilen Østfold Kollektivtrafikk har satset på for Nedre Glomma regionen! Vi i BorgBuss i Fredrikstad har jo kjørt på biogass allerede i 10 år, men vi har per i dag «bare» 7 biogassbusser fra Volvo.  Heretter vil alt bli kjørt på biogass, med unntak av en midibuss på Hvaler og i Sarpsborg og minibussene i Fredrikstad. Anbudspakka som starter opp 1. juli inneholder også kjøring i Mysen, men her skal det kjøres på biodiesel. Hvis du vil se flere bilder av de nye bussene, inkludert 15-meteren, ta en titt her!

 

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/06/20/nye-busser-pa-glommaringen-til-uka/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.