Punktering med Glommaringen

Det er heldigvis ikke så ofte man opplever dette, men jeg punkterte for aller første gang på et av dekkene fremme på bussen her om dagen. Min hittil eneste punktering hadde vært på et av dekkene bak, men i dette tilfellet løsnet banen mens jeg lå i ca 70 km/t. Jeg skal love dere at det var et forbanna leven! For ikke å snakke om hvordan man skvetter når noe skjer. Men det var ikke annet å gjøre enn å bremse pent ned og parkere, ringe til verkstedet og vente på at man fikk en ny buss. Ingen dramatikk sånn sett. Å punktere med et av dekkene fremme kan derimot være litt mer dramatisk. Spesielt når du får en ekslosjonsartet punktering og du mister all luft i dekket i løpet av kort tid.

Punkteringen min her om dagen var heldigvis ikke av den typen. Det var en «smygare» som mistet lufta over lengre tid. Det var derfor ikke noe smell, noe dramatikk eller noen problemer sånn sett. Men mens jeg var på vei til Sarpsborg med Glommaringen på riksvei 111 merket jeg først at bussen «slo» litt hardere i en asfaltskjøt enn hva jeg var vant til, og så merket jeg at skvettlappen bak høyre framdekk subba nedi asfalten (det var litt sporete veibane her). Da var det bare å komme seg ned i fart, få på nødblinklyset og kjøre pent og pyntelig til første og beste sted å stoppe. Dette skjedde heldigvis ikke så langt unna en holdeplass, nærmere bestemt Påskefjellet, busstoppet etter Moum.

Etter å ha tatt meg en tur ut og tittet på «skaden», var det bare å ringe til driftssentralen og fortelle hva som hadde skjedd og sette i gang prosessen med å få kjørt ut en ny buss til meg. Jeg hadde ikke mer enn fem passasjerer ombord i bussen på det aktuelle tidspunktet, to av den hadde ringt til noen og ble hentet kort tid etterpå. De resterende tre passasjerene valgte jeg å sende med Glommaringen som gikk 15 minutter etter meg fra Fredrikstad. Da var det bare meg og resten av min arbeidsdag å bekymre seg for. Jeg fikk etter ganske kort tid en ny buss, en 12 meter og kjørte raskeste vei for å fortsette på skiftet mitt på et «logisk sted». Det er nemlig ikke noe særlig vits å kjøre samtidig med eller rett bak neste avgang. Så selv med punktering og den tiden det tok, så var jeg i rute til min neste avgang fra Fredrikstad kl 11.00. Punkteringen skjedde på første avgang etter lunsj kl 10.00.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/07/31/punktering-med-glommaringen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.