Litt mindre forsinket på Glommaringen

Jeg har kjørt akkurat det samme skiftet i dag som jeg var så forsinket på Glommaringen med i går. Starten av andre del av skiftet gikk i grunn bedre enn i går, jeg valgte også å gå på do i Storbyen midt på andre tur istedenfor i Fredrikstad mellom andre og tredje tur. Og jeg var faktisk ikke mer enn 3 minutter forsinket når jeg startet på 15.30-turen min i dag, men innen jeg forlot Sarpsborg var jeg 20 minutter forsinket. Riktignok bedre enn i går når jeg var 28 minutter forsinket i Sarpsborg, men det er allikevel kjedelig når man ligger så langt etter. Jeg har akkurat det samme skiftet i morgen, så da får vi se om det forsatt blir litt bedre, eller om jeg endre opp med å sprekke fullstendig i morgen. I dag var det mye lengre kø på Årum på min siste tur enn jeg opplevde i går.

Trafikken stod også stille når jeg kom til Fredrikstad. Det er tydelig at det er både mange på bussen og på veiene i sammenheng med Glommafestivalen som startet her om dagen. Men det var faktisk ikke noe kjeft overhodet å  få i dag, det var jo også positivt! Ellers har det vært litt vekslende vær i dag, det har vært veldig mørkt og regntungt over Sarpsborg, men det har ikke vært så værst i Fredrikstad. Det har regnet i Sarpsborg men ikke i Fredrikstad, ikke som jeg har fått med meg ihvertfall. Men det lille regnet som kom i Sarpsborg er jo ingenting i forhold til hva som datt ned over Oslo i ettermiddag. Det har det også haglet i dag. Det hadde vært «spennende» å se hvordan avløp og veiene her nede hadde taklet slike mengder i løpet av så kort tid?

Glemte forresten å skrive om en liten episode jeg hadde for to dager siden. Jeg satt og kjørte rute 359 Begby-Moen og det står 3 personer på ei busslomme. Jeg stopper for å ta dem med. Ei jente smiler og går bare forbi meg og inn i bussen, det gjør også nestemann. Jeg tenker, da kommer det sikkert en mor eller noe som skal betale for døtrene sine. Men der dukka det opp en yngre herremann som sa at han skulle betale med kort. For alle 3 da eller, spør jeg? Nei, bare for meg. Han betalte derfor en ungdomsbillett med kortet sitt. Jeg går derfor bak i bussen for å snakke med disse to ungjentene.

Jeg spør rett og slett hvorfor de gikk rett inn i bussen uten å betale. De holdt opp hver sin iPhone og kunne fortelle at de hadde betalt med Ruter-appen. Jaha, tenkte jeg? Jeg vet at ØKT (Østfold Kollektivtrafikk) vurderer slike løsninger her nede, men å bruke Ruter-appen til å betale for bussturer som kjøres av ØKT blir jo litt søkt. Jeg måtte derfor bare fortelle dem at dette ikke er Ruter, men ØKT og at det derfor ikke går ann å betale for bussreisen med Ruter-appen på denne bussen. Jeg hadde regnet med at de da ville betale for turen, men de valgte å gå av isteden. Jeg kjører videre og har dermed kun betalende passasjerer ombord i bussen, slik som det skal være. For ordens skyld, Ruter er det kollektivselskapet som er ansvarlig for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus, slik som Østfold Kollektivtrafikk er i Østfold.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2014/06/26/litt-mindre-forsinket-pa-glommaringen/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.