Litt uvær over Fredrikstad

Jeg var på vei ut av leiligheten for å ta meg en tur ut i retning Mærrapanna eller Foten for å slappe av og høre på musikk i sola når jeg fikk meg en liten overraskelse. Jeg så ikke noe antydning til det når jeg titta ut av verandadøra her hos meg og jeg hadde ikke sett noe varsel om det på yr.no heller. Noen forferdelig mørke skyer og et «uvær» var nemlig på vei over området her i Greåkerdalen. Det begynte også så smått å regne, men jeg bestemte meg for å kjøre avgårde allikevel. Innen jeg kom til Rema 1000 Kirkestien buldret og braket det noe forferdelig. Må innrømme at skvatt til, jeg så ikke den komme. Men jeg fikk kjøpt med meg noe drikke og dro videre i retning Fredrikstad.

Men det sa seg jo selv at en tur til Mærrapanna eller Foten kunne jeg bare droppe. Ikke noen vits å dra ut dit for å sitte i regnværet liksom. Så jeg endte opp med å kjøre litt rundt i Fredrikstad og ta litt bilder av «uværet». Det var ikke så voldsomme greier egentlig, men det var mørke skyer, det regnet litt og det tordnet litt. Det skal visstnok ha regnet mer her hjemme i Greåkerdalen enn det jeg opplevde i Fredrikstad. Men jeg fikk noen fine bilder. Jeg la også ut noen på Twitter underveis! Til en forandring så gikk det helt greit å legge ut 4 bildemeldinger på Twitter (originalbildene, ikke med f.eks «Vignette» filteret for å tvinge telefonen til å skalere nede bildene, dette har ofte vært løsningen for å få lagt ut bildemeldingene på Twitter når originalbilde ikke fungerer) i dag også. Lettere sjokkert må jeg innrømme.

Jeg var i grunn veldig fristet av å bare dra rett hjem, men jeg endte opp med å kjøre en tur opp på Greåker fort på vei tilbake for å se om jeg kunne få noe bilder av kontrasten mellom «uvær» og blå himmel og sol. Dette var jeg nok for sent opp på fortet til å få til, men jeg fikk jo noen bilder av sola som titta frem mellom skyene som ble ganske fine. Jeg endte opp med å være oppe på Greåker fort i 2,5 til 3 timer og høre på musikk. Jeg har funnet meg et sted som jeg liker å sitte og høre på musikk. Vanligvis er jeg ganske alene oppe på fortet, kanskje det kommer en person innom iløpet av den tiden jeg er der. Men i dag strømmet det mer eller mindre på med folk. Nå ser dere kanskje for dere en kø av mennesker på vei opp til Greåker fort. Men så voldsomt var det nok ikke, men jeg kom ihvertfall ut av tellinga ganske fort. Men jeg tipper at det var en 8-10 innom i løpet av den tiden jeg var der. 3 av dem kom også tilbake etter en stund.

Det er alltid deilig å sitte ute i det fri og høre på musikk og slappe av. Men jeg klarer ikke å bare sitte der og ikke gjøre noe som helst. Så det endre som regel med at jeg skriver litt meldinger på telefonen, tar noen bilder og pusler med mitt. Selv om det var en del andre på Greåker fort i kveld, så hørte jeg ikke særlig til dem uansett. Jeg hørte på Madrugada, Daft Punk, Skambankt og Them Crooked Vultures på fortet i kveld! Jeg benyttet spillelista som jeg laget til hytteturen til Uvdal. Den består av en masse forskjellig musikk og er på totalt 425 sanger. Tipper det er ca 24 timer med musikk. Det skal litt til for å komme igjennom den spillelista på en tur, kan du si!

Og når jeg sitter sånn og hører på musikk og pusler med mitt, så pleier det som regel også å bli tatt litt bilder, litt himmel, sol og utsikt og sånn, men det blir også til at jeg tar noen bilder av meg selv (meg selv med hodetelefoner som hører på musikk og koser meg i sola), sko og andre ting og tang. Det er bare sånn det er når jeg er ute på tur, jeg tar bilder i ett sett. Derfor dukker det opp noen slike bilder i dag også. Årsaken til at det ikke dukket opp noen slike bilder fra turen til Torgauten fort i går, er rett og slett fordi jeg aldri satt meg ned for å høre på musikk! I dag er det fargen rødt som dukker opp litt her og der, deriblant på mine Converse All Star!

                                                         

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2013/07/26/litt-uvar-over-fredrikstad/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.