Magny-Cours får allikevel leve litt til

Det har ikke vært noen stor hemmelighet at Bernie Ecclestone har ønsket å erstatte Frankrike Grand Prix på Magny-Cours i lang tid. Han største ønske er å erstatte Magny-Cours med en gatebane i Paris. Det har blitt snakket om dette i flere år nå, men det ser ikke ut til at man har kommet noe særlig nærmere noen realistiske planer om Formel 1-løp i Paris. I mai ble det rapportert at Magny-Cours og Frankrike Grand Prix var droppet fra Formel 1-kalenderen for 2009. Årsaken skal være at banen ligger midt ute på bondelandet i Frankrike, og det gjør det kronglete å komme seg til og fra banen. Det er i tillegg dårlig med innkvarteringsmuligheter og aktiviteter utenfor banen.

Men Bernie Ecclestone uttalte samtidig at han var optimistisk for Frankrike Grand Prix i 2010 og ønsket seg gjerne ett gateløp i Paris. Det så derfor ut til at helgens Frankrike Grand Prix skulle være den siste på Magny-Cours. Nå har det derimot pipa fått en annen lyd. Det viser seg at det kanskje ikke er noen bedre alternativer klare for 2009, i tillegg har Bernie Ecclestone en kontrakt med Magny-Cours i ett år eller to til. Derfor ser det ut til at det ihvertfall blir Frankrike Grand Prix på Magny-Cours i 2009. Når vi kommer til Frankrike Grand Prix-helgen i 2009 blir det sikkert også annonsert at Magny-Cours også er på kalenderen for 2010.

Felipe Massa har uttalt at han gjerne ser at Magny-Cours og Frankrike Grand Prix får bli på Formel 1-kalenderen i fremtiden. Hvis Magny-Cours blir erstattet med ett gateløp i Paris, blir hotellene garantert bedre enn i Magny-Cours, men Felipe Massa var ikke så sikker på en eventuell gatebane i Paris. Hvis de skal kunne matche Magny-Cours-banen har de litt av en jobb foran seg. Magny-Cours er en tradisjonell bane som Felipe Massa liker veldig godt.

Flere har karakterisert Magny-Cours som en kjedelig bane hvor det er veldig vanskelig å kjøre forbi. Det er nok ikke den letteste banen å kjøre forbi på, men den er langt ifra så vanskelig som i Monaco. Denne helgen fikk vi se flere forbikjøringer og flere fighter underveis Frankrike Grand Prix. Det absolutte høydepunktet var uten tvil kampen om tredje plassen mellom Jarno Trulli, Heikki Kovalainen og Robert Kubica. Sistnevnte var nok ikke så veldig stor del av denne kampen, det var derimot Jarno Trulli og Heikki Kovalainen. Det var utrolig nervepirrende å sitte og følge med på denne intense kampen. Spesielt spennende var det når Jarno Trulli og Heikki Kovalainen lå side ved side og såvidt hadde kontakt med dekkene. Det ser derfor ut til at vi får se Formel 1 på Magny-Cours også neste år.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/24/magny-cours-far-allikevel-leve-litt-til/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.