Belgia Grand Prix bekreftet på Spa frem til 2012

Det har lenge vært usikkert om hvorvidt Belgia Grand Prix på Spa-Francorchamps skal være med på Formel 1-kalenderen fremover eller ikke. Beliga Grand Prix har vært en del av Formel 1-sirkuset siden starten i 1925. Med unntak av årene fra 1972 til 1982 og 1984. I tillegg ble det ikke arrangert Beliga Grand Prix i 2003 og 2006. Årsaken til at Beliga Grand Prix ikke ble arrangert i 2006 var etter hva jeg husker pga økonomiske problemer. Jeg for min del tar det imot med stor glede at Beliga Grand Prix har blitt bekreftet på Spa frem til og med 2012. Arrangøren av Beliga Grand Prix hadde håpet på en avtale frem til og med 2015, men 2012 er godt nok til at de fortsetter å bruke penger på å oppgradere banen og infrastrukturen.

Spa-Francorchamps er uten tvil en av mine store favoritter på Formel 1-kalenderen. Spa er den lengste banen et kjøres Formel 1 på med sine 7 kilometre. De aller fleste Formel 1-baner ellers ligger på 4.3 til 5.8 kilometer. Monaco er den aller korteste med sine 3.3 kilometer. Men Spa sine 7 kilometer er selvfølgelig småtteri i forhold til Le Mans-banen på 13.65 kilometer det kjøres 24 timers løp på. I tillegg til at Spa er en lang bane oppleves den også som en berg-og-dalbane og kan være litt av en utfordring når det er dårlig vær i området. Noe det ofte er. Det er ikke uvanlig at det kan regne på en del av banen og være helt tørt på en annen del av banen. Det gjør det til en ekstremt stor utfordring for sjåførene og ikke minst for dekkvalg.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2008/06/24/belgia-grand-prix-bekreftet-pa-spa-frem-til-2012/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.