Monaco Grand Prix – Kvalifisering

Er det ett løp iløpet av sesongen hvor det er alfa omega å kvalifisere seg til en bra startposisjon, så er det nettopp Monaco Grand Prix. Det er ikke ett eneste løp iløpet av hele sesongen hvor det er like vanskelig med forbikjøringer som Monaco Grand Prix. Michael Schumacher klarte å kjøre inn til beste tid, men på oppløpet fikk han understyring på bilen og ble stående ute på banen istedenfor å kjøre av. Dette resulterte i at andre ble hindret i å kjøre maksimalt av hva de normalt sett ville ha gjort, nettopp fordi Michael Schumacher stod i veien og hindret dem. Han hadde vistnok vurdert å få bilen i revers og rygge, men turte ikke dette pga trafikken på banen, og det hele endte med at han fikk stopp på bilen. Og som kjent er det ikke mulig å starte opp en Formel 1-bil uten en ekstern starter som de har i pit lane. Michael Schumacher måtte derfor hjelpes av banen, og hans beste tid ble stående. Det ble derimot store protester på noe konkurrentene mente var en bevisst sabotasje fra Michael Schumacher sin side. Renault-sjef Flavio Briatore var blant de som klaget høyest. Mer om dette på vg.no!

Etter 8 timer med vurdering av videodata kom FIA frem til følgende konklusjon: Michael Schumacher gjorde dette med vilje og hans kvalifiseringstid blir derfor strøket. Han må derfor starte helt bakerst, på 22. startposisjon. Det vil si at begge Ferrari-bilene blir stående helt bakerst når starten på Monaco Grand Prix går kl 14:00 søndag. Fernando Alonso står i pole position med Mark Webber og Kimi Raikkonen på de neste plassene. Mer om dette på itv-f1.com!

Etter at TV3 kjøpte opp rettighetene til å vise Formel 1 på norsk tv, har jeg ikke hatt mulighet til å se ett eneste løp, men i morgen har jeg heldigvis alliert meg med en kompis med både Formel 1-interesse og TV3! Er det ett løp jeg bare se iløpet av Formel 1-sesongen, så er det nettopp Monaco Grand Prix. Det ligger stor prestisje i å vinne dette løpet, samtidig som det er en ekstremt lite tilgivende bane, siden det ikke finnes avkjøringssoner, grusfeller eller lignende. Hvis man gjør en feil ligger man enkelt og greit klistrert i autovernet, og løpet er kjørt.

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/05/28/monaco-grand-prix-kvalifisering/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.