British Grand Prix

Jeg hadde idag igjen mulighet til å se Formel 1 live på TV3 hos en kompis, men denne gangen måtte jeg ta sykkelen fatt for å komme meg dit. Det var en av hovedargumentene mine for å kjøpe sykkelen nettopp på fredag som var! Ellers måtte jeg gått ned, og det tar unødvendig lang tid. Veien ned gikk greit, men må innrømme at jeg var en smule «øm bak» fortsatt etter sykkelturen hjem fra Biltema på fredag. Løpet i seg selv må jeg innrømme var ett eneste stort gjesp. Alonso startet i pole position og gikk naturlig nok i ledelse. Når var det en Renault ikke klarte å ta starten fra pole position sist? Det husker ihvertfall ikke jeg. Kimi Raikkonen og Michael Schumacher var på de neste plassene, og slik var det helt frem til 2. og siste pit stop. Da klarte Michael Schumacher og Ferrari-teamet å både foreta ett kjappere pit stop og i tillegg klarte Michael Schumacher å kjøre en imponerende inn- og utrunde, og kom derfor klart foran Kimi Raikkonen. Det positive var dog at Kimi Raikkonen og hans McLaren Mercedes klarte å fullføre denne gangen, og en 3. plass er jo ikke til å kimse av! 🙂

Det meste av «action» i British Grand Prix skjedde i grunn på den første runden, da Scott Speed smalt Ralf Schumacher ut i en spin, når Ralf Schumacher kom seg inn på sporet igjen var Mark Webber der og begge to gikk av banen og måtte bryte løpet. Scott Speed kom seg til pit og endte i garasjen. Den 4. bilen som måtte bryte i dagens løp av Jenson Button som fikk en brann i bilen, det virket som om girkassa eller noe annet i drivlinjen låste seg og han snurret av banen. Han prøvde å komme seg så langt vekk fra banen som mulig i sandfella med å prøve å spinne seg vekk. Når han konstanterte at det ikke var mulig å komme noen vei og brannen blusset for alvor opp, var det på tide å komme seg ut av bilen.

Dette var i grunn alt som skjedde under dagens Formel 1-løp på Silverstone i England. Alonso leder nå mesterskapet med 74 poeng. Michael Schumacher ligger på 2. plass med 51 poeng, Kimi Raikkonen ligger på 3. plass med 33 poeng og Giancarlo Fisichella ligger på 4. plass med 32 poeng. I konstruktørmesterskapet leder Renault med 106 poeng, Ferrari ligger på 2. plass med 75 poeng og McLaren ligger på 3. plass med 59 poeng. De neste løpene i Canada og USA går hhv 25. juni og 2. juli. Den 16. juli er Formel 1-sirkuset tilbake i Europa igjen, og er på Magny-Cours-banen i Frankrike. Da håper jeg å se Formel 1 live igjen! 🙂

Sykkelturen hjem idag gikk derimot mye lettere, da jeg fikk ett tips om en snarvei, slik at man slapp å sykle helt ned til Christianslund og så den lange slakke bakken opp mot Kvernhuset. Med denne snarveien havnet man oppe bak Kvernhuset og da var det bare å trille resten av veien hjem! 😀

Permalenke til denne artikkelen: https://www.kak.net/2006/06/11/british-grand-prix/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.